Κοινωνία

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου: “Καμιά ενημέρωση για την δημιουργία Τουρκικού Πολυιατρείου στην Αλεξανδρούπολη - Επιφυλασσόμεθα”

"Δεν έχει φτάσει ακόμα κανένα έγγραφο και δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου για την προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας από τουρκική εταιρεία ιδιωτικής δομής υγείας (Πολυιατρείο, Νοσοκομείο ή οποιασδήποτε άλλης μορφής) στην Αλεξανδρούπολη" δηλώνει σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Χρήστος Χατζηπαπάς.

Ο κ. Χατζηπαπάς απαντά σε ρεπορτάζ που ανέδειξε το evros-news.gr που αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ , στο οποίο αναφέρεται ίδρυση Πολυϊατρείου στην Αλεξανδρούπολη από τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το παράρτημα της καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίoυ Έβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: "την 10/01/2024 καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο µε Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3965191, η από 1/17-11-2023 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων Αλλοδαπής Εταιρείας (ΤΟΥΡΚΙΑ) Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI» με την οποία αποφασίστηκε η εγκατάσταση στην Ελλάδα του υποκαταστήματος αλλοδαπής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET ΕΠΕ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» και έλαβε αριθμό Γ.Ε.ΜΗ"

Ο κ.Χατζηπαπάς μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΜΑXIMUM FM, ξεκαθάρισε αρχικά ότι "ο Ιατρικός Σϋλλογος Εβρου θα έχει αρμοδιότητα αφού ιδρυθεί και δημιουργηθεί η οποιαδήποτε τέτοια ιδιωτική δομή υγείας, αφού θα κληθεί τότε να ελέγξει αν τηρούνται οι προδιαγραφές που από το νόμο προβλέπονται για να λειτουργήσει.

Η επιτροπή ελέγχου ιατρείων και Πολυιατρείων φτάνει να παρέμβει στη φάση, που είναι έτοιμη η οποιαδήποτε τέτοια δομή για να λειτουργήσει. Ελέγχει τις προδιαγραφές αυτές που από το νόμο χρειάζονται για να λειτουργήσει. Εμείς ακούμε και διαβάζουμε όσα γράφονται για το ζήτημα αυτό, αλλά τι ακριβώς θα δημιουργηθεί  θα το ξέρουμε όταν ζητήσει την άδεια λειουργίας από τον Ιατρικό σύλλογο” είπε ο κ.Χατζηπαπάς.

Όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, σίγουρα υπάρχουν γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στην περιοχή μας και δεν ξέρω αν υπάρχει ένας ή περισσότεροι που θα αναλάβουν ως επιστημονικά υπεύθυνοι για να λειτουργήσει αυτό το κέντρο υγείας ή όποια άλλη μορφή θα έχει.

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Χατζηπαπά

“Εμείς ακούμε τα νέα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε λόγο, γιατί δεν έφτασε σε μας κανένα έγγραφο ή οτιδήποτε άλλο, ώστε να παρέμβουμε εμείς. επιφυλλασόμασθε να δούμε προς τα που θα πάει αυτή η ιστορία, ώστε να έχουμε ανάλογα την δική μας παρέμβαση. Άλλοι πάντως είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι για να παρέμβουν μέχρι να φτάσει σε εμάς για να δηλώσουμε άδεια, όταν θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει” είπε ο κ.Χατζηπαπάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ