Κοινωνία

Γενικός ξεσηκωμός αγροτών - Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου και εκκλήσεις για διάλογο

Δεν υποχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας και ανακοινώνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Στη Λάρισα αύριο Κυριακή (28/1) οι αγρότες προγραμματίζουν πορεία με τα τρακτέρ μέσα στην πόλη, ενώ δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό κεντρικών οδών στο επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα Τρίκαλα, νωρίτερα σήμερα Σάββατο, για περίπου μισή ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι κατέλαβαν το οδόστρωμα στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων – Ιωαννίνων. Παράλληλα, το μπλόκο στο Ζάρκο τρικάλων ενισχύεται με την έλευση περισσότερων τρακτέρ.

Στα Ιωάννινα το κέντρο της πόλης πλημμύρισε την Παρασκευή (26/1) εξαιτίας της οργής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου η οποία έχει προκληθεί εξαιτίας των προβλημάτων που απειλούν την επιβίωση τους.

Νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή 28 Γενάρη στις 11 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας οι αγρότες της Ηπείρου και απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης σε  κτηνοτρόφους και  μελισσοκόμους μαζί με τον λαό της περιοχής και των σωματείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται ότι θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

«Έχει δείξει η κυβέρνηση τι έχει κάνει για τους αγρότες. Θέλω να τους παρακαλέσω να μην κλείσουν κεντρικές αρτηρίες εθνικών οδών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση

«Η κυβερνηση της ΝΔ εχει κοροϊδεψει τους αγροτες» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγροτήσουμε τη Θεσσαλια» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ« ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...