Κοινωνία

Ιωάννινα: Κόλαση το κέντρο της πόλης από την οργή αγροτών και κτηνοτρόφων (Εικόνες-Βίντεο)

Το κέντρο των Ιωάννινων πλημμύρισε εξαιτίας της οργής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου η οποία έχει προκληθεί εξαιτίας των προβλημάτων που απειλούν την επιβίωση τους.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ήταν η πρώτη συγκέντρωση στα Ιωάννινα με ικανοποιητική συμμετοχή. Δεκάδες τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα κινήθηκαν από τις δύο εισόδους της  πόλης και κατέληξαν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

«Μας οδηγούνε στην εξόντωση, στην εξαθλίωση, στον αφανισμό» ήταν το κεντρικό σύνθημα και το μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση.

Η κατάσταση στα χωράφια αλλά και στους στάβλους είναι χειρότερη από ποτέ. Το κόστος του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των ζωοτροφών και των πρώτων υλών έχει εκτοξευθεί στα ύψη ενώ μία περίοδο καλών σχετικά τιμών στο γάλα, οι μεγάλες μονάδες, η μία μετά την άλλη ρίχνουν τις τιμές επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η κινητοποίηση το βράδυ της Παρασκευής ήταν η πρώτη που έγινε και αμέσως μετά την έκθεση Θεσσαλονίκης –Agrotica- θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια που θα υπάρξει με πιθανό και το κλείσιμο του λιμανιού Ηγουμενίτσας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ