Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τουλάχιστον 107 μετανάστες διασώθηκαν στη Γαύδο σε δυο περιστατικά - 4 αγνοούμενοι σε ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Σε δύο διαφορετικά συμβάντα εντοπίστηκαν τουλάχιστον 107 μετανάστες τα ξημερώματα Κυριακής νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλεξε 34 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Με συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του λιμενικού σώματος οι μετανάστες μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες.

Σε άλλο περιστατικό εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ 73 μετανάστες που επέβαιναν επίσης σε αλιευτικό σκάφος, 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Οι αλλοδαποί σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας αναμένεται να μεταφερθούν στην Αγ. Γαλήνη.

Σημειώνεται ότι τις απογευματινές ώρες προχθές Παρασκευή εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Γαύδου άλλη λέμβος σε άσχημη κατάσταση στην οποία επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Φορτηγό πλοίο περισυνέλεξε 37 άντρες και τα πέντε παιδιά που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Κατά δηλώσεις των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια, για τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί προανάκριση, ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν ένας δύο από τους μετανάστες, 31 και 26 ετών, οι οποίοι κατά την ίδια πηγή φέρονται να είναι οι διακινητές.

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Τέσσερις αγνοούμενοι 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων μεταναστών που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, κοντά στο Φαρμακονήσι.

Είκοσι μετανάστες εντοπίστηκαν στη στεριά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...