Κοινωνία

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε 3ημερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή τον θάνατο του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου στο Ρέντη.

Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του προκειμένου να μπορέσουν να τον κρατήσουν οι γιατροί εν ζωή, αλλά εν τέλει σήμερα, 27 Δεκεμβρίου υπέκυψε στα τραύματά του.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. <br><br>Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές…</p>&mdash; Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) <a href="https://twitter.com/joikonomou/status/1739967987925286997?ref_src=twsrc%5Etfw">December 27, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Η κηδεία  του 31χρονου αρχιφύλακα θα τελεσθεί την Παρασκευή, 29/12/2023 και ώρα 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...