Ηλικιωμένος
Κοινωνία

Σοκάρει ληστεία στο Μεσολόγγι: Δράστες μπούκαραν σε σπίτι και χτύπησαν βάναυσα 60χρονο για να πάρουν τα υπάρχοντα του

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του Μεσολογγίου μετά από άγρια ληστεία σε σπίτι της περιοχής Γουριά. Το θύμα των ληστών ήταν ενας ανυπεράσπιστος ηλικιωμένος άντρας.

Οι δράστες παραβίασαν την εξώπορτα και βρέθηκαν απέναντι στον 60χρονο ιδιοκτήτη. Ήταν μόνος και δεν αντιστάθηκε. Παρόλα αυτά άρχισαν να τον χτυπούν, με στόχο να τους πει, που είχε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Ο άτυχος άντρας το έκανε και οι ληστές λίγο αργότερα έπαιρναν το δρόμο της εξόδου, με τη λεία τους να αγγίζει τα 6.500 ευρώ σε μετρητά συν κάποια χρυσαφικά που βρήκαν.

Οι ληστές ήταν 4 και φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Το χτύπημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, την ώρα που ο ιδιοκτήτης ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο.

Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τον 60χρονο και κάποια στιγμή τον έδεσαν σε μία καρέκλα και τον φίμωσαν. Οι ληστές άρχισαν να ψάχνουν και έκαναν το διαμέρισμα άνω – κάτω. Όταν βρήκαν τα μετρητά και τα κοσμήματα αποφάσισαν να φύγουν. Έκοψαν το ρεύμα και παράτησαν το θύμα τους δεμένο.

Το ευτύχημα είναι ότι ο 60χρονος που κατοικεί μόνος κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την Αστυνομία, χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκε προληπτικά σε Κέντρο Υγείας και επέστρεψε σπίτι του.

Σε βάρος των άγνωστων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία. Με κατοίκους της περιοχής, να παρατηρούν πως η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στο Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ