Κοινωνία

Άρτα: Εξαπάτησαν... επτά φορές αγοραστή οχήματος - Επαναλάμβανε τη μεταφορά χρημάτων λόγω υποτιθέμενου προβλήματος

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά οκτώ άτομα εμπλέκονται στην απάτη που έγινε τον περασμένο Μάρτιο σε βάρος ενός άνδρα από την Άρτα που ενδιαφέρθηκε για την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος, την αγγελία για την πώληση του οποίου είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού επικοινώνησε με τον άνδρα που την είχε αναρτήσει, συμφώνησαν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε το ποσό των 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος. Όμως, ο φερόμενος ως πωλητής του έστειλε ένα παραστατικό επιστροφής των χρημάτων του με τον ισχυρισμό ότι η συναλλαγή δεν είχε πραγματοποιηθεί και τον έπεισε να κάνει νέα κατάθεση δίνοντάς του άλλον λογαριασμό.

Στη συνέχεια, ο δράστης επικαλέστηκε και πάλι πρόβλημα στη μεταφορά του ποσού, με αποτέλεσμα ο άτυχος επίδοξος αγοραστής να επαναλάβει... επτά φορές την διαδικασία, μεταφέροντας τελικά ποσό συνολικού ύψους 21.620 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών του απατεώνα!

Όταν πια αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Άρτας και, μετά από πολύμηνες έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι κάτοχοι όλων των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτοπυργία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ