Μητσοτάκης – Ερντογάν
Κοινωνία

Ξένα ΜΜΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Αισιοδοξία για νέα εποχή στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον ξένο Τύπο. Διεθνείς ΜΜΕ επισημαίνουν τη σπουδαιότητα αυτής της συνάντησης, καθώς οι δυο ηγέτες ελπίζουν σε μια νέα αρχή στις σχέσεις τους, μετά από πολλά χρόνια διαμάχης.

Με Live ο Guardian καλύπτει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου με εκτενή αναφορά στις συναντήσεις και όσα διημείφθησαν στη διάρκεια αυτών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr

« Η πρώτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται να πήγε καλά. Ο Ερντογάν είπε στην κα. Σακελλαροπούλου ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας εποχής μεταξύ των δύο χωρών», μεταδίδει το βρετανικό μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι που στοχεύει στη βελτίωση των τεταμένων  σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ελπίζοντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση των σχέσεων και με τους δυτικούς συμμάχους, γράφει το Associated Press.

Παρά τις βαθιά ριζωμένες διαφορές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε μια προσέγγιση «win-win» που θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για ευρύτερη συνεργασία, συνεχίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη σε μια επίσκεψη που και οι δύο χώρες ελπίζουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς μετά από χρόνια τριβής, μεταδίδει το Reuters.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, γείτονες και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, διαφωνούν εδώ και δεκαετίες για ζητήματα όπως το πού αρχίζει και τελειώνει η υφαλοκρηπίδα τους, οι ενεργειακοί πόροι, οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο  χωρών, αλλά και την επανεκκίνηση των σχέσεων με τους δυτικούς συμμάχους, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ