Κοινωνία

Βόλος: Έβαλαν ζωντανά ζώα σε φάτνες - Ζητούν εισαγγελική παρέμβαση

Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη, συνεχή χρονιά που ο ο Βόλος βάζει ζωντανά ζωά σε φάτνες και πιο συγκεκριμένα πρόβατα και πόνυ. Οι υπεύθυνοι του δήμου κάνουν λόγο πως με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα έρθουν πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, χαρίζοντας παράλληλα χαρά σε μικρά παιδιά.

Φιλοζωικές οργανώσεις και Σύλλογοι Κτηνιάτρων, την ίδια ώρα, επισημαίνουν πως οι φάτνες με αληθινά ζώα συνιστά κακοποίηση, και γι' αυτό το λόγο αποφάσισουν να κινηθούν νομικά.

Φάτνες με αληθινά ζώα στον Βόλο: Τι λέει ο δήμος

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Όπως τόνισε ο κ. Παύλος Σταμόπουλος, Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...