Κοινωνία

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλα τμήματα της χώρας και κυρίως τα βορειοανατολικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τον μεγαλύτερο όγκο νερού δέχεται η Ήπειρος, ωστόσο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Παροδικές καταιγίδες αναμένονται στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, συνοδεία υψηλού κυματισμού, άνω των τεσσάρων μέτρων.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, όπου τοπικά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...