Διαπιστώσεις, υποσχέσεις, και κενές προσπάθειες, είναι η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, τουλάχιστον από το 1974 και μετά, πλην των μέτρων για το Τρίτο τέκνο πριν μερικά χρόνια.
Το πρόβλημα όμως όχι μόνο υπάρχει στην χώρα, αλλά αφορά αποκλειστικά Έλληνες γηγενείς πολίτες, με τους δείκτες θνησιμότητας να είναι δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο όλο και χειρότεροι.
Στην Ουγγαρία οι μητέρες που έχουν 4 και περισσότερα παιδιά, δεν πληρώνουν φόρο! Γιατί; Διότι φέρνουν στον κόσμο 4+ φορολογούμενους! Η επίλυση του δημογραφικού δεν είναι δαπάνη. Είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας!, αναφέρει πηγή θέτοντας προβληματισμούς για την πολιτική που μπορεί ακολουθήσει η χώρα μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους 500.000 και πλέον Έλληνες που μετανάστευσαν σε Ευρώπη ( Ολλανδία-Γερμανία-Βρετανία), ΗΠΑ, Αυστραλία, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας μια μεγάλη πληγή στην ελληνική κοινωνία, η οποία πολύ δύσκολα θα επουλωθεί τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, νεαρής κυρίως ηλικίας, ήταν εν δυνάμει μελλοντικοί γονείς στην Ελλάδα, και θα προσέφεραν τουλάχιστον τον διπλάσιο αριθμό τέκνων, αν και εφόσον βέβαια ζούσαν εντός της ελληνικής επικράτειας.
Τώρα αντί αυτού, όλοι αυτοί θα προσφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν με προσωπικό κόπο και χρήματα των οικογενειών τους σε άλλες χώρες ( που δρέπουν τους καρπούς), ενώ λείπουν και από την δύναμη της ελληνικής κοινωνίας που αντί αυτού, εισάγει χιλιάδες παράνομους μετανάστες και εξάγει χιλιάδες Έλληνες πολίτες.
Πραγματικά δεν γνωρίζουμε το πως ακριβώς μπορεί πλέον μια οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για περισσότερα ελληνόπουλα στην χώρα μας, έτσι που έχει δημιουργηθεί η κατάσταση πλέον στην Ελλάδα.
Εκτίμηση είναι ότι εδώ θα απαιτηθεί πιθανόν και η συνδρομή της εκκλησίας της Ελλάδος, με στόχο οι νέες ελληνικές οικογένειες να αριθμούν άνω των 4 τέκνων τουλάχιστον με σταθερό ρυθμό για τα επόμενα 10 χρόνια.
Διευκολύνσεις, με εισοδηματικά κριτήρια που θα αποκλείουν μόνο εισοδήματα άνω των 50.000 ετησίως, προνόμια δημόσια νοσοκομεία, χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έως την ηλικία των 22 ετών ( έτος που τελειώνει κάποιος φυσιολογικά το πανεπιστήμιο), πάσο για δραστικά μειωμένα εισιτήρια σε ΚΤΕΛ, πλοία, αεροσκάφη, στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο 1%, θα ήταν αυτό που λέμε μια καλή αρχή σε αυτό το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα για την χώρα μας.
Η πολιτεία οφείλει να ενημερώσει με καμπάνια τις νέες ελληνικές οικογένειες ότι εφόσον τεκνοποιούν 4 παιδιά θα έχουν να λάβουν άμεσα ένα ολόκληρο πακέτο βοήθειας μέχρι την ενηλικίωση τους,
Η στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων μας στις ελληνικές οικογένειες θα πρέπει επίσης να θεσμοθετηθεί στο σύνταγμα ως απαραίτητη προϋπόθεση ( όπως και η απαγόρευση δανεισμού η πρόκληση χρέους πάνω από κάποιο όριο κάτι που μετά την σφαλιάρα του 2010 δεν υλοποιηθεί ακόμη).
Η πολιτεία μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλει να ψηφίσει στην βουλή όλο το νομοθετικό πακέτο για αυτήν την στήριξη, διαφορετικά το ελληνικό έθνος κινδυνεύει με αφανισμό, για πρώτη φορά τόσο σοβαρά, μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς.
Στην γειτονική Τουρκία τονίζουμε ότι η πολιτική με την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών ξεκίνησε από τον Μουσταφά Κεμάλ, και σήμερα ο Ερντογάν δρέπει τους καρπούς της, αφού η χώρα του διαθέτει 30. εκατ. Τούρκους πολίτες κάτω των 30 ετών, που αποτελεί την παραγωγική δύναμη της χώρας.
Το ζήτημα της υπογεννητικότητας είναι μαζί με την εθνική ασφάλεια της χώρας το ύψιστο πρόβλημα, στο οποίο αν δεν δώσουμε λύση θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές και στους προγόνους μας, αφού δεν θα είμαστε αντάξια τους ούτε στο ελάχιστο.