Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ακροαριστερές οργανώσεις ξεσηκώθηκαν για εκκένωση καμπ προσφύγων που θα στεγαστούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Όλα τα παράξενα και απίστευτα σε αυτήν την χώρα θα τα δούμε αφού Ακροαριστεροί και ΜΚΟ φωνάζουν, γιατί η κυβέρνηση έδιωξε από το καμπ του Κουτσόχερου τους παράνομους μετανάστες για να βρουν προσωρινή στέγη Έλληνες πολίτες που είναι πλημμυροπαθείς.

“Το καμπ προσφύγων στο Κουτσόχερο εκκενώνουν οι αρχές, προκειμένου να στεγάσει τους πλημμυροπαθείς. Κανένας σχεδιασμός για την μεταφορά των προσφύγων, όπως αναφέρει το kosmodromio.gr.

Στα μουλωχτά και χωρίς ντροπή “πετάνε” τους 900 πρόσφυγες/ισσες που ζούσαν εκεί και δούλευαν στη γύρω περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποτίθεται ότι θα τους μεταφέρουν σε άλλες δομές, που ξέρουμε όμως πως είναι υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση σε σχέση με τις υποδομές τους», σημειώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, κάνοντας λόγο για ένα ρατσιστικό κράτος που δεν διστάζει να πετάξει ανθρώπους σαν σκουπίδια πριμοδοτώντας ευθαρσώς την ακροδεξιά κραυγή «πρώτα οι Έλληνες”, καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

ΜΜΕ της Λάρισας αναφέρουν την πιθανή μετακίνηση 900 παράνομων μεταναστών για να έλθουν Έλληνες πολίτες που είναι πλημμυροπαθείς, και αυτό το καταγγέλλουν οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς στην περιοχή.

Αλήθεια που ακριβώς ήταν οι συγκεκριμένοι κατά τις δράσεις ανακούφισης των συμπολιτών μας που υποφέρουν από την πρωτοφανή καταστροφή που άφησε πίσω η καταιγίδα;

Πότε θα σταματήσουν να ακούγονται άναρθρες κραυγές κατά Ελλήνων αναξιοπαθούντων πολιτών;
 

Η Ελλάδα «πνίγεται» από τις πλημμύρες και εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς οικία, μαγαζιά, ενώ 15 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί ( Λάρισα-Βόλος) ασφυκτιούν αφού οι μετακινήσεις τους είναι αδύνατες λόγω των υδάτων.
 

Οι αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των ζημιών θα υλοποιηθεί, αλλά όλα αυτά θα πάρουν χρόνο και οι άνθρωποι στον θεσσαλικό κάμπο υποφέρουν αφού έχουν χάσει τα πάντα, γινόμενοι μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα, τις άδειες παραμονής, τις μεταναστευτικές ροές και τις αιτήσεις ασύλου, μεταξύ άλλων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ειδικότερα, καταγράφεται ότι 748.709 μετανάστες διέμεναν νόμιμα στην Ελλάδα μέχρι το Φεβρουάριο του 2023, σημειώνοντας μια μικρή μείωση σε σχέση με πριν έξι μήνες. (Τον Αύγουστο του 2022 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 754.862 άτομα).

Σχέδιο μεταφοράς πλημμυροπαθών στη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου μελετούν οι αρμόδιοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress ξεκινά άμεσα – με τη βοήθεια διερμηνέων – η ενημέρωση των προσφύγων, οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλες δομές της χώρας.

Σημειώνεται πως στη δομή διαμένουν γύρω στους 900 πρόσφυγες, οι οποίοι κινούνται ασφαλώς και δίχως προβλήματα στον χώρο φιλοξενίας, που δεν αντιμετώπισε ζήτημα λόγω της πλημμυρισμένης περιοχής, ενώ διακοπές ρεύματος που αναφέρθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τη χρήση γεννήτριας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...