Κοινωνία

Δύο είναι τα εναπομείναντα μέτωπα στη φωτιά στον Έβρο

Για ενδέκατη ημέρα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί, δίνουν μία σκληρή μάχη με τη φωτιά στον Έβρο, όπου οι συνεχείς αναζωπυρώσεις που παρουσιάζονται, αποτρέπουν από το να οριοθετηθεί.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Υπηρεσίας είναι επικεντρωμένες στα δύο εναπομείναντα μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ εκφράζονται ελπίδες για τη μερική κατάσβεσή της, καθώς στο σημείο πνέουν ήπιοι άνεμοι. Εξάλλου, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ήταν αυτές, οι οποίες δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής για να τη θέσει υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά στον Έβρο: Πού είναι τα μέτωπα

Τα δύο εναπομείναντα μέτωπα της δασικής πυρκαγιάς παρατηρούνται, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, στη Λεπτοκαρυά και την περιοχή της Κοτρωνιάς, μέρη πολύ κοντά στο δάσος της Δαδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη δασάρχη Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη από χθες η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στο μεγάλο σε μήκος μέτωπο της Κοτρωνιάς προσπαθώντας να το περιορίσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα έργου και για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και για την προστασία των αναδασώσεων Πεύκης που υπάρχουν στην περιοχή.

Ειδικότερα σήμερα επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτωνέξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμήμάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Τέλος αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ