Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δήμος Ζαχάρως: Μπαίνει ξανά στο παιχνίδι του τουρισμού - Η «Γαλάζια Σημαία» θα κυματίζει πάλι στις παραλίες του

«Η προσπάθειά μας περιλαμβάνει τον καθαρισμό των παραλιακών κοινοτήτων καιτην τοποθέτηση μηχανισμών διευκόλυνσης της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές ανάγκες στην παραλία», μεταξύ άλλων, λέει ο δήμαρχος Ζαχάρως

Μετά από απουσία μεγαλύτερη των δέκα χρόνων, στις απαράμιλλης ομορφιάς αμμουδερές παραλίες του Δήμου Ζαχάρως που εκτείνονται σε μήκος 19χλμ!, θα κυματίσει και πάλι η «Γαλάζια Σημαία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Δήμος Ζαχάρως με τις συντονισμένες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, εξασφάλισε την προβλεπόμενη προέγκριση, ώστε οι παραλίες της Ζαχάρως, του Καϊάφα και του Κακοβάτου να πιστοποιηθούν για τα καθαρά νερά, την καθαριότητα της ακτής, την ασφάλεια, καθώς και τις παρεχόμενες προς τους λουόμενους υπηρεσίες (WC, WC AMEA, Αποδυτήρια, Ναυαγοσωστική Κάλυψη, κλπ) και να αναρτήσουν την «Γαλάζια Σημαία» το 2025.

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» εφαρμόζεται σε περισσότερες από πενήντα χώρες, αφού αποτελεί σύμβολο ποιότητας των ακτών και των θαλάσσιων υδάτων. Οι περιοχές επιλέγονται με ιδιαίτερααυστηρά κριτήρια, κυρίως σε Δήμους, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι ο χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων της ως «Εξαιρετική», πληρώντας τα ακόλουθα κριτήρια: την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Οι επισκέπτες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» στην επιλογή του προορισμού των διακοπών τους, καθώς εγγυάται τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Ο Δήμος Ζαχάρως ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη που του αρμόζει. Μετά από επίπονες προσπάθειες, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη σπουδαία αυτή κατάκτηση για την περιοχή μας. Η «Γαλάζια Σημαία» επιστρέφει στις παραλίες του Δήμου μας το 2025. Η προεργασία που υλοποιήσαμε και η σχετική προέγκριση που λάβαμε, έρχεται να αποδείξει ότι στη Ζαχάρω έχουμε κάνει την επιλογή μας: θέλουμε να γίνουμε ένας βιώσιμος τουριστικός προορισμός».

«Στόχος μας η ανάδειξη του μεγάλου συγκριτικού πλεονεκτήματός μας, που δεν είναι άλλο από το μοναδικό φυσικό απόθεμα της περιοχή μας. Πιστοποιούμε την ποιότητα των νερών των θαλασσών μας, καθώς και τις άρτιες υποδομές στις παραλίες μας. Πιστοποιούμε επίσης, τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την συνεχή αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου. Η προσπάθειά μας περιλαμβάνει τον καθαρισμό των παραλιακών κοινοτήτων, την τοποθέτηση μηχανισμών διευκόλυνσης της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές ανάγκες (SEATRAC) στην παραλία, την υποδομή δημόσιας υγιεινής και καθαριότητας, την ασφάλεια των λουόμενων με την ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας και τέλος, τη "Γαλάζια Σημαία", ώστε να ξαναμπούμε στον τουριστικό χάρτη. Συνεχίζουμε με όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που απαιτούνται για να δώσουμε την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ