Αρνείται την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία έχει κριθεί ένοχος στην αίτηση αναίρεσης, που άσκησε ο ένας εκ των καταδικασθέντων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Στην αίτηση αυτή, σύμφωνα με τη dimokratiki, ο Ροδίτης φέρεται να μετατοπίζει την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, καθώς ισχυρίστηκε ότι μετέφερε μόνος τoυ το θύμα, πως μόνο τα παπούτσια του βρέθηκαν με αίματα πεταμένα στα βράχια, καθώς και ότι το χτύπημα με το σίδερο και τα τραύματα με μαχαίρι πραγματοποιήθηκαν από δεξιόχειρα, όπως ήταν ο συγκατηγορούμενός του.
Ταυτόχροnα, ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν διερευνηθεί πολλά στοιχεία της δικογραφίας και ιδιαίτερα οι επικοινωνίες που είχε το τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη μετά το θάνατό της.
Ειδικότερα, στην αίτηση αναφέρει πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε εσφαλμένα ότι το τηλέφωνο έπεσε στο βυθό της θάλασσας, αφού από έγγραφο γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, προκύπτει ότι το τηλέφωνο είχε επικοινωνίες μέσω γραπτών μηνυμάτων μετά το θάνατό της.
Φέρεται να προκύπτουν ειδικότερα 3 χρήσεις του κινητού την 28η Νοεμβρίου 2018, την 30η Νοεμβρίου 2018 και ένα μήνυμα από φίλη της την 1η Δεκεμβρίου 2018.
Να σημειωθεί ότι, η συζήτηση για τις αιτήσεις αναίρεσης που άσκησαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής έχει προσδιοριστεί μετά από αναβολή για την 19η Σεπτεμβρίου 2023, ενώπιον του ΣΤ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Το χρονικό της δολοφονίας
Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο καταδικασθέντες έχουν κριθεί ομόφωνα ένοχοι για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας και του ομαδικού βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας το 2022.
Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο όσο και ο αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες από κοινού.