Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επιχειρούν 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα-Μάχη με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα-Τρία μέτωπα και στην Ξάνθη (upd)

Νέα ενημέρωση

Mάχη με τις αναζωπυρώσεις σε πολλαπλά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δυτική Αττική. Όπως τόνισε μιλώντας στο protothema.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής «σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες προς όλες τις κατευθύνσεις» με αποτέλεσμα να υπάρχει επέκταση της φωτιάς. Σε λιγότερο από μία ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνδρα έχουν σταλεί 22 εναέρια μέσα και όπως υπόγραμμισε ο ίδιος «στείλαμε ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας. Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Σε νέο συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική λόγω φωτιάς που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγα Εύμοιρο Ξάνθης. Η φωτιά στην Ξάνθη καίει σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δύσβατη περιοχή και η κινητοποίηση είναι μεγάλη

Για την κατάσβεσή της μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη, ενώ μετέβησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, «η περιοχή είναι τόσο δύσβατη που για να την προσεγγίσουν οι πυροσβέστες να πρέπει να διανύσουν μία ώρα απόσταση πεζοπορίας».

Αρχικό κείμενο

Εκτός ελέγχου είναι το πύρινο μέτωπο που καίει στη Δυτική Αττική, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (20/07) δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Οινόης προς Ερυθρές, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112.

Σημειώνεται ότι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα 112 σε τέσσερις ακόμα οικισμούς, λίγο πριν δοθεί εντολή εκκένωσης και της Οινόης.

Μεγάλη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στη φωτιά στη Δυτική Αττική και στην περιοχή ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα ενώ το 112 ήχησε και πάλι αυτή την φορά για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή Πουρνάρι – Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης που υπάρχει εστάλη αρχικά μήνυμα στους κατοίκους 4 οικισμών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Οινόη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέο μέτωπο αλλά για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...