Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αφέθηκε ο αλλοδαπός που προσήχθη ως ύποπτος- Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σε Σαρωνίδα, μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι-Live update

Κάτοικος στο Λουτράκι: «Το ξέραμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναζωπύρωση τώρα δίπλα σε σπίτια στο Λουτράκι

Επικίνδυνες αναζωπυρώσεις τώρα στη Σαρωνίδα

 

Γιάννης Αρτοποιός - Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής

Πυροσβέστες παρηγορούν φοβισμένο σκύλο κατά τη διαδικασία διάσωσης

 

Αναζωπυρώσεις στην Αθηνών – Σουνίου

Έκλεισε ο δρόμος προς το Σούνιο, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει.

 

Αντιδήμαρχος ΠΠ Λουτρακίου: «Έχουμε αρκετά σπίτια καμένα»

 

Αφέθηκε αλλοδαπός ο άνδρας που προσήχθη ως ύποπτος

 

Ελεύθερος αφέθηκε ο αλλοδαπός που προσήχθη νωρίτερα ως ύποπτος για τη φωτιά στον Κουβαρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.

Την προσαγωγή έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Όπως είπε, υπήρξαν υποδείξεις για το συγκεκριμένο άτομο, για αυτό και οδηγήθηκε στην Αστυνομία.

Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, πάντως, παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην φωτιά την Σαρωνίδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, ενώ έχει προχωρήσει στην προσαγωγή αλλοδαπού, ως ύποπτο για την φωτιά στον Κουβαρά.

Κάηκε καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι

Ειδικότερα, στο Λαγονήσι, το καταφύγιο Fazoo Farm αναφέρεται πως κάηκε, με «ελάχιστα ζώα» να έχουν γλιτώσει, όπως αναφέρει η ομάδα Πανελλαδική Ηλεκτρονική Διαμαρτυρία για τα Ζώα.

«Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm. Από ό,τι διαβάσαμε, γλίτωσαν ελάχιστα ζώα. Καλό θα ήταν όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός. Μόνο πένθος, θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό τόσων ψυχών», σημειώνει στην ανάρτησή της.

Υπενθυμίζεται πως στις φλόγες τυλίχθηκε και ο Ιππικός Όμιλος στην Ανάβυσσο, με τις προσπάθειες για τη διάσωση των 15 αλόγων που φιλοξενούνταν εκεί να είναι αγωνιώδεις

Φωτιά στο Λουτράκι: Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού

Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού στο ρεύμα προς το Κιάτο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, η διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών έγινε έπειτα από εντολή της αστυνομίας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση αναφέρεται:

«Διακοπή κυκλοφορίας, με εντολή της αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων».

 

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι

 

Μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

 

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκένωση οικισμών και κατασκηνώσεων

Φωτιά Λαγονήσι: Μεγάλη αγωνία και για τα ζώα

 

60 τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα – Τα σοβαρότερα σε Αττική & Λουτράκι

 

Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη σηκωτή για να τη σώσουν από τη φωτιά

Μάχη κατοίκων και πυροσβεστών στο Λουτράκι να μην περάσει η φωτιά από την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια - Δείτε βίντεο

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής. 

Λουτράκι: Έκκληση για ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων από τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου

 

Ανάβυσσος: Δραματικός απεγκλωβισμός ηλικιωμένων από το σπίτι τους

 

 

Οι δυνάμεις στις 4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την νεότερη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε 4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων δύο στην Αττική σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καμάρι Βοιωτίας. Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια δύο ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές. Γι αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνση τους προς ασφαλή προορισμό.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή ενός αλλοδαπού όπου εξετάζεται γιατί σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο ώρες μετά στο Καμάρι Βοιωτίας, επιχειρούν 94 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Η πυρκαγιά κατευθυνθεί κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές πηγές. Εκδόθηκαν εδώ τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλή θέα, παιδεία, ειρήνη. Στη συνέχεια από δω και στο τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε. Κατά ριπάς, όμως αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά εκατόν τριάντα πέντε πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πενήντα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αυτές επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης συγκλήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας».

Ενημέρωση πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα – Προσαγωγή αλλοδαπού για την φωτιά στον Κουβαρά

Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας

Προς τους Αγίους Θεοδώρους κατεβαίνει το μέτωπο της φωτιάς.

Σε απόσταση αναπνοής η φωτιά από σπίτια στο Λουτράκι

Καίγεται κτηνοτροφική εγκατάσταση στο Λουτράκι

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην φωτιά την Σαρωνίδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, ενώ έχει προχωρήσει στην προσαγωγή αλλοδαπού, ως ύποπτο για την φωτιά στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, σε εξέλιξη είναι τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι πολύ καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η φωτιά στη Σαρωνίδα όλα δείχνουν πως σύντομα θα οριοθετηθεί καθώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων στην περιοχή.

Οπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς έκαψε γη 12 χιλιομέτρων μέσα σε δύο ώρες, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η Πολιτική Προστασία χρειάστηκε να στείλει 5 μηνύματα με το 112 για προληπτικά μέτρα ή εκκένωση περιοχών προς τους κατοίκους.

Το βάρος έχει πέσει στα Δερβενοχώρια, αλλά και το Καμπαρέλι όπου επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι φωτιές σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Λουτράκι που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (17/07) και μέχρι τώρα έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα αλλά και σπίτια και αυτοκίνητα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά.

Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου: Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα - Το βίντεο της Μαρίας Μπακοδήμου

Στη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου προχώρησε η Τροχαία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στο Λουτράκι.

Η Μαρία Μπακοδήμου βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των οδηγών που έχουν εγκλωβιστεί στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου. Η παρουσιάστρια φαίνεται πως κατέβηκε από το αυτοκίνητο, με το οποίο ταξίδευε για να καταγράψει με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου της την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.

Το κλιπ ανάρτησε μέσω Instagram stories το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου, λίγο πριν τις 06:00 μμ και στην ανάρτησή της επισήμανε: «Εθνική οδός Κορίνθου Αθηνών στο ύψος του Ισθμού. Ουρές αυτοκινήτων εγκλωβισμένα».

Δείτε το βίντεο 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ