Κοινωνία

Φίλυρο Θεσσαλονίκης: Συναγερμός λόγω εμφάνισης αρκούδας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Φιλύρου Θεσσαλονίκης η περιβόητη αρκούδα που έκανε τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή της στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νεαρή αρκούδα εθεάθη έξω από αυλή σπιτιού στο Φίλυρο, την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουνίου περίπου στις 11.00 το βράδυ, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής.

Κάτοικος του Φιλύρου άκουσε τα γαβγίσματα των σκυλιών του και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με το kinigesia.gr, είδε την αρκούδα και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα το θηλαστικό να απομακρυνθεί από το σημείο. Το σπίτι βρίσκεται στην προέκταση της οδού Εθνικής Αμύνης, του δρόμου που οδηγεί στην αφετηρία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Ιουνίου, σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας, η αρκούδα εθεάθη μετά το Ψυχολογικό Κέντρο στον δρόμο για Φίλυρο. Σύμφωνα με ανάρτηση της γυναίκας στο facebook, «ανεβαίνοντας για Φίλυρο αμέσως μετά το Ψυχολογικό Κέντρο πετάχτηκε μια αρκούδα στη μέση του δρόμου και δεν με άφηνε να περάσω.Έκανα όπισθεν από φόβο μην την τρομάξω και περίμενα. Μετά από πέντε λεπτά ξανανέβηκα επιτυχώς. Ήταν στην άκρη του δρόμου εκεί που γίνονται έργα και βγήκε ξανά στον δρόμο όταν κοίταξα πίσω».

Η αρκούδα κατέστρεψε μελίσσια στο Φίλυρο δύο φορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δασαρχείο έχει ενημερωθεί ήδη από τις 19 του μηνός για τις βόλτες της αρκούδας στην περιοχή, όπως αναφέρει στο thestival.gr ο Πρόεδρος ΔΚ Φιλύρου, Λευτέρης Αντωνιάδης. «Η πρώτη ενημέρωση που είχα τηλεφωνικά από κάποιους κατοίκους του Φιλύρου προς το τέρμα ΟΑΣΘ ήταν ότι πιθανόν να είδαν αρκούδα. Δεν διασταυρώθηκαν τα στοιχεία. Την επόμενη ημέρα το πρωί με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ήταν όντως αρκούδα. Το βράδυ μελισσοκόμος στην περιοχή μου είπε ότι καταστράφηκαν τα μελίσσια του. Προφανώς η αρκούδα είχε περάσει από εκεί. Από την πρώτη ημέρα είχαμε ενημερώσει το δασαρχείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Την επόμενη ημέρα υπέστησαν ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα μελίσσια του ίδιου μελισσοκόμου».

«Έχει εδώ και δύο βράδια που έρχεται η αρκούδα. Μου ρίχνει τα μελίσσια. Μου έχει φάει δύο. Τα ρίχνει κάτω και φεύγει. Κάθε μελίσσι έχει αξία και πρέπει να αντιδράσω. Απευθύνθηκα στον  Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης, στον ΕΛΓΑ. Αφού δεν έχω περίφραξη με ρεύμα πρέπει να τα απομακρύνω από το σημείο», επισημαίνει στο thestival.gr o μελισσοκόμος, Θωμάς Κούρης, προσθέτοντας ότι θα μετακινήσει μερικά χιλιόμετρα τα μελίσσια.

«Ακούσαμε ότι κυκλοφορεί αρκούδα στην περιοχή. Είδαμε από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης ότι όντως επιτέθηκε σε μελίσσια οπότε τα σηκώσαμε για να τα μεταφέρουμε σε ένα πιο ασφαλές μέρος», τονίζει στο thestival.gr o ερασιτέχνης μελισσοκόμος, Θοδωρής Τρουμπέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τις φωτογραφίες από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...