Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από την Ξάνθη: «Η πραγματικότητα δεν αλλάζει βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν πάντα γαλάζιες» - Η ομιλία του

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για το κυβερνητικό έργο, αλλά και τι σχεδιάζεται για την επόμενη τετραετία από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία στέλνοντας μήνυμα στη γείτονα χώρα  με αφορμή τον χάρτη που παρουσιάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά με κόκκινο χρώμα.  

«Η πραγματικότητα δεν αλλάζει παραχαράσσοντας την ιστορία και τις συνθήκες ούτε βάφοντας αυθαίρετα στο χάρτη με κόκκινο χρώμα νησιά και περιοχές που ήταν είναι και θα είναι πάντα γαλάζιες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «ότι για να φτάσουμε ως εδώ περάσαμε από αλλεπάλληλες δυσκολίες με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο και την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή και οικονομική κρίση. Αντιστεκόμαστε στις καθημερινές απειλές των γειτόνων μας και τα σύνορά μας έμειναν απόρθητα.

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν κάτω από την ομπρέλα του Έλληνα πολίτη είπε και δεν πρέπει να δηλητηριάζονται κάποιοι με μύθους γύρω από την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Δεν υπάρχει πολίτης που να θέλει να γίνει εργαλείο σκοπιμοτήτων. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται ούτε βάφοντας τον χάρτη με κόκκινο χρώμα περιοχές που είναι γαλάζιες. Δεν γίνεται όταν ευχαριστείς μια χώρα που βοήθησε στους σεισμούς να προκαλείς» ήταν τα λόγια του.

«Είμαστε συνεπείς όχι αφελείς. Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Η βασική μας διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο αλλά είμαστε απρόθυμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η άλλη όχθη του Αιγαίου να φανεί προσεκτική στις λέξεις της και αληθινή στις προθέσεις της». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ