«Έχουν κληθεί και εντατικολόγοι να συμμετέχουν, καθώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των παιδιών δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα» δήλωσε η ιατρική ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάθε νοσοκομείο υπάρχουν οι μονάδες που είναι για τα γενικά περιστατικά και εκείνες που είναι για τα περιστατικά Covid-19. Έτσι λοιπόν οι παιδιατρικές μονάδες σπάνε στα δύο μέσα στα νοσοκομεία όπου υπάρχουν και συνολικά έχουμε 55 κλίνες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και τα παιδιά που έχουν κορoνοϊό. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται και η ανακοίνωση του σχεδίου από το Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση των περιστατικών.
Σε ότι αφορά τώρα τη διαχείριση των ενηλίκων έχουμε μεγάλη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, η οποία δεν μεταφράζεται στις απλές κλίνες. Υπάρχει αύξηση των νοσηλειών και εκεί, αλλά δεν είναι υπό πίεση η κατάσταση και από την πλευρά τους, μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξέφρασαν χθες κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, την άποψη ότι θα πρέπει οι άνω των 60 οπωσδήποτε να λαμβάνουν αντιιικά φάρμακα και αντιγριπικά ή φάρμακα για τον κορονοϊό τιςς πρώτες ημέρες από τη λοίμωξη, είτε έχουν υποκείμενα νοσήματα είτε όχι. Γι αυτό θα πρέπει να απευθύνονται με τα πρώτα συμπτώματα στο γιατρό, να κάνουν τα τεστ και να παίρνουν τα πρώτα εικοσιτετράωρα κιόλας την τελική θεραπεία.
Σε ό, τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων άρχισαν να φτάνουν στα φαρμακεία τα σκευάσματα πρώτης αντιμετώπισης που ανακουφίζουν από τις ιογενείς λοιμώξεις και σύμφωνα με όσα ενημέρωναν οι φαρμακαποθήκες έως το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν να φτάνουν και τα παιδικά σιρόπια.