Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Κόλαση" στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Ρομά κατά αστυνομικών, πυροβολούν με καραμπίνες

Νεώτερη ενημέρωση

Σε εκτροπή κυκλοφορία προις την παλαιά εθνική,  στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα- Πάχη (μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, λόγω διαμαρτυριών Ρομά, που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα Μέγαρα, αλλά και στην περιοχή του Ζευγολατιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες ενώ σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες ενώ σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε τα σημεία που είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου:

 

 

Αρχικό κείμενο

Άγριο σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ. Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται   κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών.

Πολλοί από αυτούς είναι οπλισμένοι και με καραμπίνες και πυροβολούν μέσα από τα στενά της περιοχής κατά των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με το thestival περίπου 100 Ρομά βρίσκονται στην περιοχή και είναι κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και η ένταση στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. 

Ακόμη, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης οι Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών τους οποίους πέταξαν στο ρεύμα της καθόδου προς Αθήνα. Γύρω στις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε και η Μεσογείων αποδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ