Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: SOS από τους επαγγελματίες για τις αυξήσεις στα έξοδά τους

SOS εκπέμπουν επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με το εξωφρενικό κόστος της ενέργειας και την εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών, σύμφωνα με την ερτ.

Η δυσβάστακτη για τους επιβάτες αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, εξανεμίζεται τελικά από την αυξημένη τιμή του πετρελαίου κίνησης, που ξεπερνά σταθερά εκείνη της αμόλυβδης βενζίνης, ανεβάζοντας σημαντικά το μεταφορικό κόστος.

1800 επιχειρήσεις υποδηματοποιίας λειτουργούσαν στη Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του ’90. Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 60 που παλεύουν για την επιβίωσή τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος.

Η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης περνά άμεσα και στα νοικοκυριά, με τους καταναλωτές να βλέπουν καθημερινές αυξήσεις σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στη ενέργεια έχει εκτοξεύσει το κόστος για την παραγωγή του βασικότερου είδους διατροφής, του ψωμιού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια