Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Μαύρη τρύπα» πίσω από την αυτοκτονία του υπαστυνόμου;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το έλλειμμα μπορεί να φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο 40χρονος υπαστυνόμος Β’, που υπηρετούσε σχεδόν μια δεκαετία στη διαχείριση οικονομικού, σύμφωνα με συναδέλφους του περιγράφεται ως «μεθοδικός, τακτικός, αλλά και εσωστρεφής». Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, η εντιμότητά του ποτέ δεν μπήκε σε αμφισβήτηση και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να έχει και το παραμικρό έλλειμμα στο ταμείο του.

Όμως το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του την περασμένη Δευτέρα μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του αυτοπυροβολούμενος στον κρόταφο με το υπηρεσιακό όπλο του αυτόματα χτύπησε «καμπανάκια» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, σχεδόν αμέσως συνέδεσαν την αυτοχειρία με την οικονομική διαχείριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις λίγες ώρες αργότερα διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος. Στη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικού από το Αρχηγείο για να διενεργήσουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, πηγές της ΕΛΑΣ συνδέουν το έλλειμμα που εντοπίστηκε με… «επενδύσεις σε bitcoin». Όπως αναφέρεται, τα χρήματα της διαχείρισης φέρονται να έφευγαν από το ταμείο, μετατρέπονταν σε ψηφιακό νόμισμα για κάποιο διάστημα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, και το «δανεικό» κεφάλαιο επιστρεφόταν στη θέση του. 

Όταν η αξία του bitcoin έπεσε ραγδαία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δημιουργήθηκε η «μαύρη τρύπα» που φαίνεται ότι οδήγησε τον 40χρονο υπαστυνόμο στο απονενοημένο διάβημα. Μόλις τελειώσει ο διαχειριστικός έλεγχος η υπόθεση αναμένεται να περάσει σε άλλα κλιμάκια της αστυνομίας για την αναζήτηση πειθαρχικών και πιθανότατα ποινικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια