Κοινωνία

Ληστεία στα McDonald’s: «Εγκατέλειψαν το αμάξι και διέφυγαν από τις σκάλες», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του Νέου Κόσμου όπου κατέληξε η καταδίωξη ανάμεσα στους δύο ληστές, οι οποίοι νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο από τα McDonald’s στο Παλαιό Φάληρο, και στους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν.

Όπως υποστηρίζει στο protothema.gr μια αυτόπτης μάρτυρας, το λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί για τη διαφυγή τους δεν προσέκρουσε σε τοίχο αλλά το εγκατέλειψαν οι ίδιοι στην πλατεία Κυνοσάργους.

«Το παράτησαν εδώ, δεν το τράκαραν. Το παράτησαν γιατί νόμιζαν ότι υπήρχε διέξοδος να φύγουν αλλά και από τις δύο πλευρές υπάρχουν σκάλες. Εγκατέλειψαν το αμάξι και έφυγαν από τις σκάλες», εξηγεί η κάτοικος της περιοχής η οποία ξύπνησε από τους ήχους των αυτοκινήτων. Η ηλικιωμένη λέει πως οι ληστές ήταν οπλισμένοι.

«4.30 η ώρα συνέβη. Ακούσαμε ομιλίες, γάβγισε ο σκύλος γιατί προφανώς τους πήρε είδηση. Είχανε παρκάρει εδώ ένα αμάξι, βγήκαν από μέσα δύο. Τους είδε η κόρη μου, ήταν οπλισμένοι. Βγήκε γιατί γάβγισε ο σκύλος και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Ένα Citroën άσπρο ήταν με γαλλικές πινακίδες», καταλήγει η γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το χρονικό της καταδίωξης

Ολα έγιναν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, όταν οι δύο ληστές μπήκαν στα McDonald’s, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο υπό την απειλή όπλου και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Εκείνη την ώρα, ένα περιπολικό τους αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να παρατήσουν το χρηματοκιβώτιο και να βγουν από το κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι δράστες μπήκαν σε ένα αμάξι-κλεμμένο σύμφωνα με πληροφορίες-και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν και στην περιοχή του Νέου Κόσμου, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Ο ένας δράστης κατάφερε να διαφύγει πεζός ενώ ο δεύτερος συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ