Τη δεύτερη χρονιά, και μετά την εισαγωγή του γιού της Κωστή στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, πήρε την απόφαση να δώσει εξετάσεις και η ίδια την επόμενη χρονιά, με μοναδικό της στόχο την ίδια σχολή.
«Είναι μεγάλη μάχη οι πανελλήνιες για μία εργαζόμενη μητέρα. Αποφάσισα να δώσω όταν μεγάλωσαν τα παιδιά μου, οπότε είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να κάνω κάτι και για εμένα. Ο γιος μου είναι στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής από πέρσι και η κόρη μου στο Βιολογικών Εφαρμογών στα Ιωάννινα, στο 5ο έτος. Τα παιδιά μου καμαρώνουν, όπως και ο σύζυγος. Η υποστήριξή του έπαιξε σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα, όπως και όλων των κοντινών ανθρώπων μου» ανέφερε η μελλοντική φοιτήτρια.
Η Δώρα Κωστοπούλου εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης και διαμένει στο χωριό Περίσταση της Πιερίας. «Ουσιαστικά γυρνούσα τα βράδια από την βάρδια στο Κέντρο Υγείας και απευθείας άνοιγα τα βιβλία για να διαβάσω, έστω και λίγο… Η κόρη μου με βοήθησε αρκετά με τα μαθήματα γενικής παιδείας και ιδίως με τα μαθηματικά, δίνοντάς μου κάποια μικρά tips».
Όσον αφορά το κομμάτι που τη δυσκόλεψε περισσότερο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αυτό ήταν τα αθλήματα που έπρεπε να δώσει για να μπει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Έκανα προπονήσεις μόνο μία εβδομάδα πριν τα αγωνίσματα, οπότε είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να τα περάσω. Προσωπικά δεν είχα καθόλου άγχος όταν πήγα να γράψω στις πανελλήνιες. Μην ξεχνάτε πως το βίωσα δύο φορές από τα παιδιά μου, οπότε μου είχε φύγει τελείως το άγχος. Ίσα-ίσα προσπαθούσα να ηρεμήσω τους συνυποψηφίους μου, που ήταν αγχωμένοι μέσα στην τάξη, ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» συμπλήρωσε η Δώρα Κωστοπούλου.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω της εργασίας της και των ανειλημμένων υποχρεώσεών της, έθεσε ως στόχο να τελειώσει κανονικά τη σχολή και να βλέπει πάντα τα πράγματα με αισιοδοξία και θετική διάθεση. «Ο πρώτος και μοναδικός μου στόχος ήταν τα ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή. Σε αυτή την ηλικία που είμαι ξέρεις ακριβώς τι σου αρέσει και τι θέλεις, οπότε δεν είχα κάποια άλλη επιλογή στο μυαλό μου. Επίσης, σε μικρότερη ηλικία έκανα για χρόνια στίβο, οπότε μου άρεσε η σκέψη στο να περάσω στη συγκεκριμένη σχολή».
Τέλος, η ίδια, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που έδωσαν Πανελλαδικές, τόνισε πως δε χρειάζεται να έχουν άγχος, και εφόσον δεν περάσουν την πρώτη φορά, να προσπαθήσουν ξανά. «Ακόμη και αν απέτυχαν φέτος κάποια παιδιά, να προσπαθήσουν ξανά και ποτέ να μην το βάζουν κάτω. Το κάθε παιδί το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρει τον δρόμο του, γιατί η ζωή δεν τελειώνει στις Πανελλαδικές».