Κοινωνία

Πάτρα: Ο θάνατος της Ίριδας θα λύσει το μυστήριο – Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική για τη Μαλένα

Μία ακόμη αποκάλυψη για την υπόθεση της Πάτρας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται να προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της υπόθεσης θρίλερ.

Ειδικότερα, την ώρα η μητέρα των τριών παιδιών βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, φαίνεται ότι δεν θα επιμείνει στο αίτημα για αποφυλάκιση, αφού όπως καταλαβαίνει και η ίδια οι ισχυρισμοί της σχετικά με την κεταμίνη καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η 33χρονη παραδέχεται ότι αναζήτησε «αναισθητικά φάρμακα» στο διαδίκτυο, ωστόσο δίνει τη δική της εκδοχή αναφορικά με τον λόγο που προχώρησε σε αυτή την πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «ύποπτη ερώτηση» της Πισπιρίγκου στην ιατροδικαστή

Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια νέα πληροφορία, που αφορά μια «ύποπτη ερώτηση» της 33χρονης μητέρας στην ιατροδικαστή, μετά τον θάνατο της κόρης της, Ίριδας.

Συγκεκριμένα, όταν έφυγε από τη ζωή η Ίριδα η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αγχωμένη για το τι μπορεί να δείξει η ιατροδικαστική έκθεση.

Φέρεται λοιπόν να ρώτησε την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, εάν θα φαινόταν αν το μωρό είχε γυρίσει μπρούμυτα και δεν έπαιρνε ανάσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Star η ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την νεκροψία – νεκροτομή δεν έδωσε καμία πληροφορία. Αντιθέτως της απάντησε «γιατί ρωτάς;» και στη συνέχεια προχώρησε στην αναζήτηση πληροφοριών για το πως εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Ίριδας

Η έρευνα για τον θάνατο της Ίριδας κινείται σε δύο επίπεδα. Άνθρωποι του ανθρωποκτονιών παίρνουν καταθέσεις, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας εξετάζουν τα υπάρχοντα ευρήματα.

«Κλειδί» στην υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια και έχει στα χέρια της η ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν το εν λόγω πανάκι παραδόθηκε στις αρχές, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είχε ίχνη ουσίας – πιθανώς αίματος.

Δείτε το βίντεο του Star

Η Ίρις θα μας οδηγήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Όλα αυτά ενώ καθοριστικό χαρακτηρίζει τον θάνατο της Ίριδας ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην Ίριδα, ο κ. Λέων προσχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού.«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

Από τη μια επισημαίνει αδιευκρίνιστα αίτια, από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση

Την έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για την μικρή Μαλένα, ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που έχασε τη ζωή της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να εντοπίσει τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας, μετά την προσφυγή της Ρούλας και του Μάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί πέθανε στις 13/04/2019 και ο διορισμός του ειδικού πραγματογνώμονα έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 5/03/2021, ενώ η έκθεση παραδόθηκε στις 14/04/2021 και ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όταν ο κ. Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, είχε καλέσει τον Μάνο Δασκαλάκη και πήρε το ιστορικό, ενώ τού είπε ότι είναι υπό διερεύνηση ο γονιδιακός έλεγχος στο Ωνάσειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συμπέρασμα του ιατροδικαστή

Στο συμπέρασμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13/04/2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ακόμα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση.

Συνεπώς, η πραγματογνωμοσύνη δεν είναι ξεκάθαρη και γίνεται σε μια εποχή που η Τζωρτζίνα είναι στο νοσοκομείο και ήδη έχουν χαθεί δυο παιδιά.

Από τη μια επισημαίνει αδιευκρίνιστα αίτια, από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση.

Τέλος, ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια…

Δείτε το βίντεο του Star

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...