Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μια ψυχρή και απόμακρη μητέρα: Μόνο η αρχή η δολοφονία της Τζωρτζίνας- Τώρα χτίζεται το πραγματικό προφίλ

Με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για την 9χρονη Τζωρτζίνα, μια υπόθεση που συντάραξε την Εγκληματολογική επιστημονική κοινότητα της χώρας.

Το προφίλ της μητέρας φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο σύμφωνα με τους ειδικούς με την κεταμίνη ωστόσο που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα να είναι το στοιχείο που έχει αποκαλύψει τη φρίκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η Δέσποινα Σβουρδάκου, Δρ. Εγκληματολογίας, μίλησε για ένα δύσκολο προφίλ της δράστιδος.

«Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις και σαφώς η αστυνομία. Βήμα βήμα μαζεύουν τα στοιχεία που είναι αποδείξεις για να δούμε τι έχει γίνει, ποια είναι η αλήθεια. Πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια χωρίς να αδικήσουμε».

Η κ. Σβουρδάκου τόνισε πως η έρευνα που γίνεται είναι βήμα βήμα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Χτίζεται ένα πολύ δύσκολο προφίλ και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Από την πρώτη στιγμή είδαμε μια μητέρα άκαμπτη, ψυχρή και θεωρώ έτσι θα συνεχίσει να είναι η στάση της, όμως επειδή βλέπουμε τώρα να μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση που θα καταθέσουν, θα υπάρχει μάχη των πρωταγωνιστών, μια δράση και αντίδραση». Όπως είπε η εγκληματολόγος: «Τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό προφίλ»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Δήμος της Πάτρας λέει ότι έγινε κανονική ταφή της γυναίκας, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει καύση της σορού της. Κάτι τέτοιο, όμως, συνεπάγεται αυτομάτως ότι, αν το κρίνουν σκόπιμο οι ερευνητικές αρχές και το αποφασίσει ο εισαγγελέας, μπορεί να δοθεί εντολή εκταφής.

Από πλευράς του, ο δήμος Πατρέων ξεκαθάρισε δια του εκπροσώπου Τύπου του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι άλλο. Από την στιγμή που ο τάφος έχει σταυρό και όνομα, έχει γίνει ταφή και όχι αποτέφρωση» της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, μολονότι η τελευταία δήλωνε άθεη.

Ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν εύπορη, κάτοχος ακινήτων, όπως και τραπεζικού λογαριασμού ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Λίγους μήνες, ωστόσο, πριν από τον θάνατό της, φαίνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, ως πληρεξούσιός της, είχε προβεί για λογαριασμό της σε μια αγοραπωλησία ακινήτου, ύψους 250.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στους δεσμούς του ζεύγους Δασκαλάκη με τη σπιτονοικοκυρά του, ο ίδιος παρουσίασε μια πληροφορία που είχε λάβει σχετικά με το κόστος ζωής της οικογένειας. «Ένας υπάλληλος των 1.000 ευρώ δεν μπορεί να αγοράζει μηχανή, αυτοκίνητο, όργανα μουσικής για το στούντιο. Είχαν ευεργετηθεί τα δύο παιδιά από την σπιτονοικοκυρά, ωστόσο άλλαξε κάποια στιγμή η συμπεριφορά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος. Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια εξήγησε πως ακούγεται από τον περίγυρο της οικογένειας ότι η Ρούλα είχε τις εξής σκέψεις: «Τι έγινε τώρα, όλα τα παίρνει ο Μάνος; Γιατί να μην γραφεί και ένα σπίτι σε εμένα;».

Νέα τροπή λαμβάνουν επιπλέον και οι έρευνες για τις αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών του ζεύγους, της Μαλένας και της Ίριδας αντίστοιχα, προκειμένου να αναδειχθεί, αν υπάρχει, ο μηχανισμός θανάτου που προκάλεσε το μοιραίο τέλος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, «εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τα παιδάκια το πιθανότερο είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας, δηλαδή βασανιστικό και φρικτό θάνατο από τη μάνα τους», τη στιγμή που δρομολογείται νέα ανάγνωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θεωρούν ότι και στις περιπτώσεις των δύο άλλων παιδιών τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ήδη σοβαρά, και μάλιστα υπάρχει εκτίμηση ότι το τοπίο για τα δυο παιδάκια θα ξεκαθαρίσει πάρα πολύ σύντομα και πριν από το Πάσχα.

Η κεταμίνη είναι ένα club drug

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην κεταμίνη που έλυσε ουσιαστικά το θρίλερ.

«Τα φάρμακα, εκτός κεταμίνης, που βρέθηκαν ήταν τρία αντιεπιληπτικά. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς χορηγούσαν εκείνη την περίοδο οι γιατροί για να ξέρουμε αν ήταν μέσα στη φαρμακευτική αγωγή».

Οι 9 φορές που η 33χρονη χορήγησε κεταμίνη πρόκειται για συστηματική δηλητηρίαση του κοριτσιού, σύμφωνα με τον καθηγητή.

«Η κεταμίνη μεταβολίζεται, μέσα σε 2 ώρες μπορεί να εξαφανιστεί από το αίμα. Στα ούρα παραμένει κάποιες ώρες περισσότερο. Από την στιγμή που είχαν μπει οι υποψίες εγκλήματος, οι Αρχές μπήκαν στη διαδικασία ενός γενικευμένου ελέγχου από όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζήση, η κεταμίνη είναι ένα «club drug» το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη διασκέδαση και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί εύκολα.

Για τέταρτο 24ωρο στη ΓΑΔΑ

Στο μεταξύ η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται αύριο Δευτέρα να βρεθεί εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί πέρασε ένα τέταρτο 24ωρο στο ΓΑΔΑ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που θα μιλήσει και θα δώσει τη δική της εκδοχή για τα όσα έχουν συμβεί.

Μέχρι στιγμής, η 33χρονη δηλώνει, μέσω των δικηγόρων της, ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση που της αποδίδεται.

Θα κληθεί για πρώτη φορά να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, αναφορικά με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές Αρχές όλο το διάστημα των ερευνών.

Για παράδειγμα γιατί ήθελε πάντα μονόκλινο δωμάτιο στα νοσοκομεία, γιατί ρωτούσε εναγωνίως για τις κάμερες, τι εννοούσε όταν μια μέρα πριν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς «δεν έχετε δει τίποτα».

Πλέον, μετά και την αποστασιοποίηση του ενός από τον άλλον και τα «αδειάσματα» και από τις δύο πλευρές, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η 33χρονη και το αν θα διαφοροποιηθεί από αυτή που τηρεί μέχρι σήμερα.

Με το πέρας της απολογίας της θα ξεκινήσει η ανάκριση. Παράλληλα βέβαια, πρέπει να εξεταστεί και το γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης στρέφεται εναντίον της συζύγου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησαν άγρια αντίποινα-Ρωσικά ΜΜΕ: Εξοντώθηκαν τρεις υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της (Βίντεο)

Οι Ρώσοι απέκρουσαν απόπειρα των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ενώ εκδίωξαν επίλεκτες δυνάμεις του Κιέβου και...
Οπλικά συστήματα 0

Το ελληνικό κράτος δεν "παράγγειλε" νέα αντι-drone συστήματα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ενώ προωθεί την προμήθεια του ισραηλινού συστήματος C-UAS;

Μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με την παραγγελία αντι-drone συστημάτων για τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού...