Κοινωνία

Κικίλιας για φωτιές: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο» (Βίντεο)

Σε συναγερμό είναι οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση πυρκαγιών το επόμενο διάστημα ενώ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει πως μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα είναι στο «κόκκινο» για φωτιές.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στους δημοσιογράφους για τις φωτιές, μετά τη συνεδρία της επιστημονικής επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις καιρικές συνθήκες της ερχόμενης εβδομάδας αλλά και τη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αμέσως μετά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις επικίνδυνες συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα καθώς ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. 

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε:

«Από αύριο Κυριακή, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 Μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία και γι’ αυτό τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται “στο κόκκινο”, όπως φαίνεται και στον χάρτη».

Και πρόσθεσε: «Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητάω από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το ελληνικό κράτος δεν "παράγγειλε" νέα αντι-drone συστήματα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ενώ προωθεί την προμήθεια του ισραηλινού συστήματος C-UAS;

Μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με την παραγγελία αντι-drone συστημάτων για τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησαν άγρια αντίποινα-Ρωσικά ΜΜΕ: Εξοντώθηκαν τρεις υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της (Βίντεο)

Οι Ρώσοι απέκρουσαν απόπειρα των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ενώ εκδίωξαν επίλεκτες δυνάμεις του Κιέβου και...