Τεχνική που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές το τεστ ανίχνευσης ψεύδους, το οποίο φέρεται να «έβαλε στο τραπέζι» η Ρούλα Πισπιρίγκου για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια ότι δεν δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα.
Το συγκεκριμένο τεστ εφαρμόζεται –σε ειδικές περιπτώσεις- σε χώρες, όπως η Αμερική, όχι όμως στη χώρα μας. Έτσι, φαίνεται ότι φαντάζει αδύνατο να υποβληθεί σε μία τέτοια διαδικασία η κατηγορούμενη.
Την ίδια ώρα, αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά στην αποκάλυψη του Mega ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ.
Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξηγούν ότι περιμένουν να δουν εάν θα δοθεί ή όχι εισαγγελική εντολή –μετά από την αξιολόγηση της αποκάλυψης- προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες (εκταφή του παιδιού). Στην περίπτωση αυτή θα ερευνηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. εάν στο επίμαχο τάμπλετ μπορεί να υπάρχουν στοιχεία γύρω από την υπόθεση και συγκεκριμένα διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης που να σχετίζονται με την προμήθεια κεταμίνης.
Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν στοιχεία που θα μπορέσουν να συνδέσουν τη δολοφονία του παιδιού (που είναι δεδομένη μετά την ανίχνευση κεταμίνης) με την Ρούλα Πισπιρίγκου. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι σε τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα προηγούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες. Θεωρούν δηλαδή ότι η 33χρονη έκανε κάποια έρευνα αγοράς ή προμήθειας κεταμίνης, πριν τελικά την πάρει στα χέρια της.
Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, εξού και οι έρευνες στο σπίτι της στην Πάτρα.
Ουσιαστικά ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι στην άλλη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με δράστη τον πιλότο και θύμα τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, είχαν ξεκλειδώσει την έρευνα, εμπλουτίζοντας τη δικογραφία με κρίσιμες εκθέσεις.
Σε περίπτωση για παράδειγμα που στην υπόθεση της Πάτρας έγινε διαδικτυακή έρευνα αγοράς ενδεχομένως αυτό να μπορεί να εξακριβωθεί. Άλλωστε υπάρχουν τεχνικές ανάκτησης δεδομένών που έχουν διαγραφεί.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της επίθεσης με βιτριόλι με θύμα την Ιωάννα στην Καλλιθέα. Και σε αυτή την υπόθεση οι γυναίκες και οι άντρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν καταφέρει να ανακτήσουν τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο η δράστις που αναζητούσε διάφορες τοξικές ουσίες.
Με την ίδια μέθοδο λοιπόν οι Αρχές θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν τα ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου ελπίζοντας ότι μπορεί να ανακαλύψουν στοιχεία και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.