Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Κανένα παθολογικό αίτιο για τα δύο πρώτα παιδιά - Τρία σενάρια για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με το έγκλημα στην Πάτρα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε 32 μήνες, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, φαίνεται πως είχε σχεδιάσει με όλες τις λεπτομέρειες το σχέδιό της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ώστε να μην κινήσει υποψίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία παρά τα αδιάσειστα στοιχεία δηλώνει αθώα λέγοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ρωτούσε στη διάρκεια του νοσοκομείου συνεχώς εάν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο, ζητούσε συνεχώς μονόκλινο δωμάτιο ενώ ήθελε να δίνει η ίδια τα φάρμακα στο παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού η ίδια η μητέρα φέρεται να είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει το παιδί και άλλες φορές στο παρελθόν με τη χορήγηση κεταμίνης, κάτι που αποδεικνύεται από τις ανεξήγητες κρίσεις με σπασμούς που πάθαινε η Τζωρτζίνα, έδωσε τελικά μέσα στο νοσοκομείο τη θανατηφόρα δόση η οποία οδήγησε στον βασανιστικό θάνατο το ίδιο της το παιδί.

Μάλιστα μετά τον θάνατο του παιδιού της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην προσπάθειά της να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει άλλοθι, έστειλε SMS σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για όσα είχαν συμβεί.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας χθες, στο LIVE NEWS , η 33χρονη κατηγορούμενη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλοθι όταν έκανε τη μοιραία «επίθεση» στο παιδί της.

 

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν τη Τζωρτζίνα και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.

Επίσης, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε sms σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν συνεργοί;

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στο θέμα του θανάτου των παιδιών στην Πάτρα και όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις ενώ αναρωτιούνται εάν υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία και εάν η μητέρα σχετίζεται με τους θανάτους και των δύο πρώτων παιδιών.

Ο  ποινικολόγος Αντώνης Κουρδόγλου μίλησε στον Real FM 107,1 της Θεσσαλονίκης και εκτίμησε ότι «δεν μπορεί ο θάνατος της Τζώρτζίνας να τελέστηκε μόνο από ένα άτομο».

Ο κ. Κουρδόγλου μίλησε για πρωτόγνωρη στα χρονικά, υπόθεση και σημείωσε πως αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές πράξεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών οι τρεις δικογραφίες μπορούν να συνενωθούν.

«Δεν μπορεί αυτή η πράξη να τελέστηκε από ένα άτομο» είπε και συνέχισε «είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι όλα τα σκέφτηκε, τα οργάνωσε και τα εκτέλεσε μόνη της (εννοεί την 33χρονη Πισπιρίγκου). Σίγουρα χρειαζόταν τουλάχιστον μία βοήθεια», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ψυχρή, συνεργάσιμη, δεν ζητάει τίποτα» – Πως την περιγράφουν οι αστυνομικοί

Η 33χρονη πέρασε το δεύτερο βράδυ της στη ΓΑΔΑ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 12:00, ύστερα από την προθεσμία που πήρε. Έως τότε, η 33χρονη από την Πάτρα θα πρέπει να βρεί συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να την αναλάβει και ο ίδιο έκανε και ο Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της αλλά ύστερα από συνάντηση τριών ωρών με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.

Στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει τουλάχιστον έως την προσεχή Δευτέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το δεύτερο βράδυ της. Την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένη και απομονωμένη. Οι αστυνομικοί την περιγράφουν στο newsit.gr ως γενικά συνεργάσιμη, που δεν ζητά τίποτα αλλά είναι «ψυχρή και κυνική».

Όπως λένε, εξάλλου, μια από τις πρώτες κουβέντες που τους είπε όταν έφτασε στην Ασφάλεια ήταν «και τώρα τι θα γίνει με εμένα». Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν χθες στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και της πήγαν μωρομάντηλα και τηλεκάρτες.

Λένε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει», παρόλο που οι αρχές θεωρούν την ενοχή της δεδομένη και, όπως αναφέρουν, έχουν «δεμένη» υπόθεση εναντίον της. Η 33χρονη επιμένει ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.

Μυστήριο παραμένει ακόμη το πως χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, με τις εκτιμήσεις να είναι πως αυτό έγινε με ένεση, όπως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. Άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι από που πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη. Η εκτίμηση είναι πως την αγόρασε online γι’ αυτό και το κινητό και ο υπολογιστής της εξετάζονται ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια.  

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα. Σαν να ήθελε δηλαδή αυτός που της χορήγησε την κεταμίνη, να είναι σίγουρος ότι το παιδί θα πεθάνει…

«Να ομολογήσει»

Ο κ. Κουρδόγλου ανέφερε επίσης πως μια ομολογία από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης.

Και συνέχισε λέγοντας πως εάν είναι ένοχη (η μητέρα) «πρέπει οπωσδήποτε να δώσει τις λεπτομέρειες για να μη σπιλώνονται και άλλες προσωπικότητες. Πρέπει να πει την αλήθεια.

Χρήστος Ρουγκαλάς: Έρχεται και η σύλληψη του Δασκαλάκη

Ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκαλάς, και ο Προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών από την Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Ρουγκαλάς, μίλησε για την σύλληψη της μητέρα και για τον ρόλο της στον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και για τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Όταν είχα διαβάσει ένα δημοσίευμα, έψαξα και είδα ότι είχαν συμβεί μέσα στα σαββατοκύριακα. Το αστυνομικό μου ένστικτο, μου «έδειξε» τη μητέρα και γι’αυτό έκανα μία ανάρτηση στα social media και μίλησα για την μητέρα, ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η μητέρα, εφόσον ο πατέρας είναι απών. Ο πατέρας δεν γνωρίζω πού βρίσκεται. Από όσο ξέρω, δούλευε ως οδηγός σε εταιρεία με φάρμακα, και έχει εξαφανιστεί. Κατά κάποιους έχει απολυθεί, κατά κάποιους έχει εξαφανιστεί από τη δουλειά του. Η συμπεριφορά του είναι περίεργη. Για να πάρει κάποιος αντίγραφα της δικογραφίας πρέπει κάποιος να είναι κατηγορούμενος, άρα δεν μπορεί να πάρει αντίγραφα», ανέφερε αρχικά.

«Σίγουρα είναι στο κάδρο των ερευνών ο Μάνος Δασκαλάκης ακόμα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς. Η σπιτονοικοκυρά δεν ήταν άρρωστη, που έλεγαν ότι είχε πάει στο νοσοκομείο. Η Ρούλα δεν μπορούσε ν εργαστεί ως αποκλειστική της σπιτονοικοκυράς, γιατί δεν είχε κάποιο πτυχίο, που έλεγε κάποιος ότι έβλεπε τη Ρούλα στο πλευρό της σπιτονοικοκυράς. Εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα βγει ένταλμα σύλληψης για τον Μάνο Δασκαλάκη», συμπλήρωσε.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου μου έκανε μήνυση και 11 Απριλίου πρέπει να πάω να εξεταστώ ως ύποπτος για συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο τώρα που συνελήφθη η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Στο κοιμητήριο της Πάτρας, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει νοικιάσει ένα κοινοτάφιο για 3 χρόνια, για την σπιτονοικοκυρά, και πάνω στον τάφο έχει την φωτογραφία ενός άνδρα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία πρόνοια για την κυρία που πέθανε; Έχω μάθει ότι η εκλιπούσα είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και έχω μάθει ότι είχε υποσχεθεί ότι θα τους το έδινε. Πήγε μία μέρα στα επέιγοντα η γυναίκα, και όλως ξαφνικώς πέθανε. Στο πιστοποιητικό θανάτου, έγραφε ότι πέθανε από νεοπλασία της μήτρας, ενώ ξέρουμε ότι δεν μπορεί να πεθάνε κάποιος από αυτό, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, είχε απλώς επιβαρυμένο ιστορικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουγκαλάς.

«Η αστυνομία της Πάτρας έκανε αρκετές παραλείψεις. Στον θάνατο της Ίριδας δεν πήγε ιατροδικαστής, πήγε την επόμενη μέρα η Σήμανση», αποκάλυψε ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών.

 

Υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, προαναγγέλλουν και άλλες εξελίξεις.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι αναφέρθηκε χθες, πως υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για τον θάνατο της σπιτονοικυράς.

Για την αστυνομική έρευνα γύρω από την υπόθεση της Πάτρας μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Δυστυχώς είναι το έγκλημα του αιώνια» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος, ενώ έκανε και μία σημαντική αποκάλυψη.

Στην αναφορά για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, στο σπίτι της οποίας έμενε η οικογένεια, τόνισε πως «υπάρχει ανώνυμη καταγγελία και αν έχει γίνει κάτι, η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει».

Ιατροδικαστής Λέων: Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά

«Η αιτία θανάτου είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα» αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Λέων

Ο θάνατος από φυσικά αίτια έχει αποκλειστεί και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα το δείτε πάρα πολύ σύντομα» επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.
«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου». 

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία που βρέθηκε η εν λόγω ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Τα τρία σενάρια για τα κίνητρα της δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα, πολλά είχαν ακουστεί για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, την εμμονή που είχε με τον σύζυγό της καθώς και τις προσπάθειες που έκανε για να τον κρατήσει στο πλάι του.

Πριν από μερικές  ημέρες, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μαρτυρούσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάθος με τον άντρα της τον Μάνο. «Μάγια, καφετζούδες, να της πουν που γυρίζει ο Μάνος, με ποια είναι. Ήταν άρρωστη με τον Μάνο και θεωρώ ότι είναι ακόμα» έλεγε.

«Είχε χωρίσει με τον Μάνο και το πρόβλημα ήταν το πώς θα τα ξαναβρεί μαζί του. Εγώ της είπα μπορεί να φταίει η συμπεριφορά της λίγο και να το κοιτάξει καλύτερα. Ήταν χειριστική τον πίεζε».

Αναφορικά με τα κίνητρα της δολοφονίας, ο διδάκτωρ Εγκληματολογίας τα περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr .

«Πρόκειται είτε για μία περίπτωση που θέλω να δημιουργήσω τον οίκτο γύρω από το πρόσωπό μου, κάτι για το οποίο έχει αφήσει η ίδια ίχνη με τις συνεντεύξεις της, μία φορά γιατί έλεγε ότι είχε καρκίνο, δεύτερη φορά γιατί είχε χτυπήσει το κεφάλι της στο γήπεδο, αν όλα αυτά είναι διασταυρωμένα.

Ένα δεύτερο διαφορετικό κίνητρο είναι ότι ‘εγώ θέλω να εκδικηθώ τον άντρα μου που με παράτησε, δεν υπολογίζω ότι μπορεί να με ανακαλύψουν, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προκαλέσω κακό και να τρομάξω τον άλλον, γιατί ούτε ο σύζυγός της ήξερε, έτσι όπως φαίνεται μέχρι τώρα, ότι έκανε η ίδια ανθρωποκτονία.

Επίσης, υπάρχει και τρίτο ίσως κίνητρο. Επειδή το παιδί αυτό ήταν το πιο μεγάλο σε ηλικία και είχε δει πράγματα και μπορούσε να μιλήσει και οι γιατροί είχαν πει ότι θα γινόταν καλά. Εκεί έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό δόλου, ότι το έκανα για να μην μπορέσει ποτέ το παιδί να μιλήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...