Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μπορεί η αλλαγή δικηγόρου να φέρει καθυστέρηση; Ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης (Βίντεο)

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Δευτέρα, ενώ παρουσιάσαμε και όλες τις πληροφορίες για τον νέο της δικηγόρο, κ. Νίκο Ιωάννου. 

Θα είνια όμως την προσεχή Δευτέρα η μέρα της κρίσης ή μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

Έμπειροι νομικοί που μίλησαν στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξέφρασαν την άποψη πως ενδέχεται ο νέος δικηγόρος να ζητήσει παράταση της προθεσμίας προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς. Άλλωστε το μόνο βέβαια είναι πως πρόκειται για μια περιπλοκότατη υπόθεση και έναν ογκώδη φάκελο. 

Στο τέλος του κειμένου απεικονίζεται τι ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την προθεσμία στον κατηγορούμενο. 

Για το ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης μίλησε στο OPEN ο δικηγόρος κ. Θ. Μαντάς. 

Τι λέει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης, επισημαίνοντας πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές.

Με την υπόθεση της Πάτρας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως το «συναισθηματικό φορτίο υπερβαίνει το προσωπικό όριο της αντοχής όλων μας. Τα όργανα του κράτους κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και εμπιστοσύνη στις Αρχές, έτσι ώστε να διαλευκανθούν τα γεγονότα από τα αρμόδια όργανα».

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό 

Στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Τι λέει η μητέρα της Ρούλας : "Ζούσε μόνο από το χαμόγελο της Τζωρτζίνας"

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, σπάει για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της, τη σιωπή της. "Με ενημερωσε η μικρή κόρη μου, που ήταν μαζί με τη Ρούλα, ότι ήρθαν κάποιοι απο την ΓΑΔΑ και την πήραν και της είπαν ότι το βράδυ θα ήταν σπίτι της, ότι θα της έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Έτρεξα στο σπίτι, δε περιμένα αυτό που συνέβαινε απ' έξω. Σοκαρίστικα. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος. Αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου γιατί ξέρω το παιδί μου. Δεν θα το υπερασπιστώ γιατί ειναι παιδί μου, αλλά είναι το παιδί που εγώ μεγάλωσα σαν πατέρας και μάνα μαζί".

Τί είπε για τα εγγόνια της: "Τα παιδιά τα παίρναμε αρκετές φορές στο σπίτι μας. Και όταν δεν είχαν σχολείο ήταν κοντά μας. Η απώλεια των παιδιών μας έχει στοιχίσει τόσο πολύ που πλέον ζούμε για να πούμε ότι ζούμε". Για τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις της κόρης της, ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου: "Δεν είναι ένας άνθρωπος που θα κλάψει και θα ουρλιάξει και όμως το έκανε στην Τζωρτζίνα, που δεν το περίμενε κανένας, γιατί ζούσε μόνο απο το χαμόγελο της Τζωρτζίνας".

“Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους έκανε κακό τα υπεραγαπούσε, τα είχε συνέχεια μαζί της από μωρά, έβγαινε παντού κοντά τους, δεν τα άφηνε δευτερόλεπτο…Δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι…

Η Ρούλα έκλαιγε, πονούσε, για τον χαμό των παιδιών της. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα φωνάξει, θα ουρλιάξει, αλλά το έκανε στην Τζωρτζίνα, γιατί ζούσε μόνο από το χαμόγελό της..

Αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άντρα της περισσότερο και να τον κάνει να είναι μαζί της μέσω της Τζωρτζίνας, θα την κράταγε περισσότερο στη ζωή, αφού δεν θα είχε κανένα κέρδος….”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...