Ελληνοτουρκικά

Σκληρή απάντηση της Λευκωσίας για το ψήφισμα των Τούρκων: «Μνημείο αναθεωρητισμού και παραχάραξης της Ιστορίας»

Πληρωμένη απάντηση έλαβε η Τουρκική Βουλή και το κατάπτυστο ψήφισμά της για τα γεγονότα του 1974, από την Κυπριακή κυβέρνηση που ορθώνει ανάστημα και αυτές τις ημέρες που το «Δεν ξεχνώ» γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το χθεσινό ψήφισμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αποτελεί μνημείο αναθεωρητισμού και παραχάραξης της Ιστορίας. Επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τα πενήντα χρόνια της συνεχιζόμενης κατοχής του 36.2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί ποτέ τα τετελεσμένα της κατοχής.

Στόχος μας παραμένει η απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκία και ο τερματισμός της βίαιης διαίρεσής της με επανένωση του λαού μας.

Προσβλέπουμε σε ένα ειρηνικό, ευρωπαϊκό μέλλον για το νησί μας, που θα επανενωθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμενων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση ο Τατάρ για μια ακόμα φορά έκανε το μαύρο άσπρο

Το TRT μετέδωσε συγκεκριμένα: «Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι απέκτησαν την ανεξαρτησία τους με την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο.

Ο Τατάρ έκανε δήλωση με αφορμή την 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο και την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας στις 20 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος Τατάρ υπενθύμισε ότι οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν την Κύπρο με την Ελλάδα και τόνισε ότι οι Ρωμιοί έχυσαν πολύ αίμα στο νησί για αυτό.

Ο Τατάρ είπε:

«Η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, επειδή οι Τουρκοκύπριοι κέρδισαν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους».

Υπογράμμισε ότι αυτό κατέστη δυνατό με την απόβαση των Μεχμετσίκ από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία στο νησί και τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων μουτζαχεντίν.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι 50 χρόνια ειρήνης στο νησί συνεχίζεται στην Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια ως αποτέλεσμα της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ είπε ότι μια κρατική διοίκηση ιδρύθηκε από την αρχή στην Κύπρο με την υποστήριξη της Τουρκίας και ότι η ΤΔΒΚ έγινε ένα σύγχρονο και ανεξάρτητο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0