Κοινωνία

"Ελ. Βενιζέλος": Στις υπηρεσίες εδάφους τα περισσότερα προβλήματα λόγω του black out - Τι ισχύει για τη βλάβη στην πτήση της Εasyjet

Άγνωστος παραμένει ο χρόνος που θα χρειαστεί ακόμη για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές λόγω του ψηφιακού black out με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις εκατοντάδων πτήσεων από το πρωί στους ευρωπαϊκούς αιθέρες.

Για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αντίκτυπος είναι σαφώς μικρότερος με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις υπηρεσίες εδάφους, ενώ υπήρξαν ακυρώσεις περίπου 16 πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού με δεδομένο τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι κόμβοι αεροδρομίων του εξωτερικού λειτουργώντας ως «ντόμινο» και για τα μεσαία και μικρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. 

Ειδικότερα, υπήρξαν ακυρώσεις πτήσεων για Βερολίνο, Λονδίνο, αλλά και ακυρώσεις δρομολογίων από Παρίσι και Γενεύη. αλλά και αρκετα δρομολόγια από αμερικανικές εταιρείες για αεροδρόμια των ΗΠΑ. Πηγές του κλάδου των αερομεταφορών ανέφεραν ότι το αρχικό black out προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο τον κλάδο και οι επιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αεροδρόμια και εταιρείες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καλούνται να συντονιστούν και να διαχειριστούν ευρύτερα ζητήματα σε πολλαπλούς προορισμούς και μάλιστα μία βεβαρυμένη ημέρα για την αεροπορική κίνηση όπως είναι η Παρασκευή στην «καρδιά» του καλοκαιριού, εν μέσω διακοπών των Ευρωπαίων.

Τι ισχύει για την πτήση της Εasyjet που έπαθε βλάβη

Εν τω μεταξύ παραμένει η εκκρεμότητα και για τους επιβάτες με την πτήση της Εasyjet από το Λονδίνο προς τα Χανιά, η οποία προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω βλάβης στα υδραυλικά. 

Από πλευράς διαχείρισης του ζητήματος από την αεροπορική, δεν έχει προγραμματιστεί νέα πτήση και οι επιβάτες αναμένουν ενημέρωση από την εταιρεία για τα περαιτέρω. Πιθανότατα η μετάβαση να γίνει ακτοπλοϊκώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...