Κοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα: Ενώπιον της δικαιοσύνης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας- Νέα «βόμβα» από τον ιατροδικαστή Γ. Λέων

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια για μια κατηγορία που τη θέλει να έχει διαπράξει ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, θα έρθει σήμερα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών στη Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από συνθήκες, τις οποίες ερευνούν εις βάθος πλέον οι αρμόδιες αρχές. Ήδη, η 33χρονη μητέρα έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε χθες κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή ενώ ήταν μόλις έξι μηνών.

Ίσως έγιναν 9 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον Alpha, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Συστατικά της περιέχονται και στο γνωστό ως "χάπι του βιασμού", συνεπώς εξαλείφεται από ζωντανό οργανισμό μέσα σε λίγη ώρα, όχι όμως και σε έναν νεκρό οργανισμό... Για αυτό και έγινε ανιχνεύσιμη από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα με το οποίο διακομίστηκε πολλές φορές σε νοσοκομεία της Πάτρας η μικρή Τζωρτζίνα. Συνολικά εννέα ήταν τα επεισόδια, κάτι που οδηγεί στη σκέψη ότι ενδεχομένως όλα αυτά να οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης!

Η απόλυτη σιωπή

Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διανυκτέρευσε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία μέχρι και πριν από λίγη ώρα κρατούσε σκληρή στάση χωρίς να δίνει τις απαντήσεις που ανέμεναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα παρά τις αποδείξεις που της παρουσίαζαν οι αστυνομικοί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας η ίδια αρνούνταν να παραδεχθεί το οτιδήποτε και συνέχιζε - κρατώντας μια σκληρή στάση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς – να επιμένει στο δικό της αφήγημα τονίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη ΓΑΔΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πισπιρίγκου δεν έμεινε ούτε ένα λεπτό μόνη της και συνοδευόταν από γυναίκα αστυνομικό ακόμα και όταν ζητούσε να πάει στην τουαλέτα! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η μητέρα κρατείται σε έναν ειδικό χώρο (αποστειρωμένο τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί) προκειμένου να μην έρθει καν σε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Νέα «βόμβα» από τον Γρηγόρη Λέων

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας τη χθες τη νύχτα στο Kontra News 10 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, όταν ρωτήθηκε για πιθανές εξελίξεις στις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας «πυροδότησε νέα βόμβα» τονίζοντας πως υπάρχουν ισχυρά ευρήματα!

«Μην έχετε καμία αμφιβολία πως αυτό έχει ήδη γίνει. Έχει γίνει μια αναψηλάφηση εμπεριστατωμένη από πολύ έμπειρους συναδέλφους οι οποίοι έχουν καταλήξει. Και όχι απλά έχουν καταλήξει αλλά τα νέα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους τόσο από προηγμένες γενετικές εξετάσεις που σπάνια γίνονται τόσες πολλές σε ένα περιστατικό, όσο και από το σύνολο των άλλων εξετάσεων και από τα ευρήματα που υπάρχουν, έχουμε ισχυρά ευρήματα στοιχεία και για τα άλλα δύο παιδιά. Ευρήματα που μας οδηγούν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου και στο πρώτο και στο δεύτερο περιστατικό και είμαι σίγουρος πως θα φανεί ξεκάθαρα πως υπάρχει εξωγενής παράγοντας. Όλα τα δεδομένα είναι στα χέρια μας» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ