Κοινωνία

Λάρισα: Στο εδώλιο το άγριο φονικό στην είσοδο καφενείου

H δολοφονία πάγωσε τη Λάρισα και προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα. Δράστης και θύμα άρχισαν να τσακώνονται λίγο πριν το στυγερό έγκλημα…

Ξαναζωντανεύει το άγριο φονικό που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2021 στη Λάρισα με θύμα τον 53χρονο Βολιώτη Παναγιώτη Μαραγιάννη. Ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου από 52χρονο Αλβανό που τον χτυπούσε με σωλήνα έξω από καφενείο της γειτονικής πόλης μετά από έντονη λογομαχία.

Ο κατηγορούμενος, που κρατείται, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Ο άτυχος Βολιώτης υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου του 2021. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του είχε σκορπίσει απέραντη θλίψη στην Αγριά, τον τόπο καταγωγής του. Το θύμα καταγόταν από Βόλο, αλλά ζούσε και εργαζόταν στη Λάρισα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αμεσης Δράσης Λάρισας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του εγκλήματος, ενώ κατασχέθηκε ο μεταλλικός σωλήνας που χρησιμοποίησε. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, οι δύο άνδρες ήταν θαμώνες της καφετέριας έξω από την οποία έγινε το αιματηρό επεισόδιο. Βρίσκονταν σε διαφορετικές παρέες, όταν άρχισαν να λογομαχούν έντονα για άγνωστο λόγο. Ο άγριος τσακωμός συνεχίστηκε έξω από το κατάστημα με τον 52χρονο να αποχωρεί για λίγο και να επιστρέφει αργότερα κρατώντας μεταλλικό σωλήνα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο κατηγορούμενος κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα του 53χρονου, εκτονώνοντας απίστευτη μανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ειδοποιήθηκε και έσπευσε η Αστυνομία, βρήκε το θύμα αναίσθητο και πεσμένο σε καρέκλα και τον δράστη να κρατάει ακόμη στα χέρια του το μεταλλικό αντικείμενο. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν όμως σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και δεν άντεξε.

Η ιδιοκτήτρια του καφενείου είχε δηλώσει στην τηλεόραση του Alpha, ότι η ίδια έκλεισε το μαγαζί της περίπου στη 1 η ώρα, «διώχνοντας» τόσο την παρέα του θύματος, όσο και τον δράστη. Η ίδια υποστήριξε ότι εντός του καταστήματος δεν προηγήθηκε διαπληκτισμός ή καβγάς θύτη και θύματος και ότι η παρέα του θύματος έμεινε έξω από το καφενείο αφού η ίδια είχε αποχωρήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...