Κοινωνία

Κόντρα Στέφανου Κασσελάκη με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εισαγγελείς που να ασχοληθούν

Νέο επεισόδιο μετωπικής αντιπαράθεσης σημειώθηκε σήμερα Τρίτη μεταξύ του πρέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Κασσελάκης ένα μια πρώτη ανάρτηση με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

«Μετά από μήνες fake news και λάσπης εναντίον μου, το “Πρώτο Θέμα” αποφάσισε να “ενημερώσει” τους αναγνώστες του για τη Συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Πώς; Μα φυσικά, όπως γνωρίζει. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι “είμαι απατεώνας και υπηρετώ συμφέροντα”», σημειώνει, παραπέμοντας σε απόσπασμα από το συγκεκριμένο site.

«Το συγκεκριμένο site μιλάει για “μυστήρια εμμονή” μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια. Ότι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκατ. ευρώ. Ότι δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους “φίλους” του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπληρώνει: «Η απορία μου ήταν εξ αρχής βασανιστική: πώς γίνεται ένα μέσο ενημέρωσης, όποια πολιτική κατεύθυνση κι αν εκπροσωπεί, να διαστρεβλώνει με τόση ευκολία την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο – μαύρο, να μετατρέπεται από μέσο ενημέρωσης σε προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία;».

«Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μυστικά κι όλα εξηγούνται: όταν με κυβερνητική παρέμβαση μια συστημική τράπεζα σού κάνει κούρεμα σε δάνειο, ύψους 26 εκατ. ευρώ, πάνω από 70% (!), ξεχνάς και δημοσιογραφική δεοντολογία και ό,τι άλλο δεν θα έπρεπε να αποτιμάται σε χρήμα. ‘Αρα και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να πηγαίνουν στην Τράπεζα Πειραιώς, να δίνουν κάτω από το 30% της αξίας του δανείου τους και να ξεμπερδεύουν», τονίζει.

«Αγαπητό “Πρώτο Θέμα”, που αφήνεις υπόνοιες για τα δήθεν τραπεζικά συμφέροντα που εξυπηρετώ: Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκατ. ευρώ; Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε; Μήπως τελικά με 7,5 εκατ. ευρώ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκατ. ευρώ collateral από τη διοίκησή σας- δηλαδή σύνολο 10 εκατ. ευρώ- εξαγοράστηκε το δάνειό σας αξίας 36 εκατ. ευρώ; Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκατ. ευρώ; Αυτά τα “κούρεψε” η Τράπεζα Πειραιώς; Υπήρξε παρέμβαση Μαξίμου για το κούρεμα; Και μετά κατηγορείτε εμένα για δήθεν εμμονή στη διαφύλαξη των χρημάτων του Δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού… Αιδώς Αργείοι Stefanos», καταλήγει η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απάντηση από το Πρώτο Θέμα

Πριν λίγο ο κ. Κασσελάκης εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία μας κατηγορεί για τον δανεισμό μας και πως κατέληξε κ.λπ. κλπ ώστε αντί να πουλήσουμε την εφημερίδα σε κάποια συμφέροντα σαν αυτά που εξυπηρετεί ο ίδιος ή να την κλείσουμε και να ησυχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την σώσαμε, την αναπτύξαμε και την καταστήσαμε με τεράστιο προσωπικό κόστος το μοναδικό μεγάλο Μέσο που δεν ανήκει σε αυτούς που καλυμμένα ή απροκάλυπτα υπηρετεί. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι κ. Κασσελάκη!

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι εμείς αποπληρώσαμε το κεφάλαιο και ένα σημαντικό μέρος των τοκοχρεολυσίων και είμαστε απολύτως σύννομοι με βάση όλους τους τραπεζικούς νόμους, πριν και μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά μιλάμε για συναλλαγές που δεν εμπλέκουν σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, άρα δεν του χρωστάμε καμία απάντηση.

Αντιθέτως, ο ίδιος χρωστά στους πολίτες απαντήσεις για τις ατέλειωτες οικογενειακές κομπίνες του, τα 11 εκατ. ευρώ που χρωστά στην Εφορία για το σπίτι του στην Εκάλη, για εικονικές μεταβιβάσεις του σπιτιού του στις Σπέτσες, για τις offshore εταιρείες του στο Delaware και αλλού με τα αστακοκάραβα και άλλα, για τις αγωγές που έχασε από τα άγνωστα αφεντικά του στις ΗΠΑ και για πολλά άλλα ακόμα που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Οπου και να τον πιάσεις ο κ. Κασσελάκης έχει θέμα…

Ας ετοιμάζεται λοιπόν, έρχονται πολλά και το κακό γι’ αυτόν είναι ότι δεν μπορεί να πάρει και κανένα τηλέφωνο στα γνωστά συμφέροντα που τον αβαντάρουν για να μας σταματήσουν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 Η ανταπάντηση Κασσελάκη

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το “Πρώτο Θέμα”, δίνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Το υπόδειγμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Πονάει η αλήθεια, βλέπετε… Καμία απάντηση απολύτως. ‘Αρα παραδέχονται τα πάντα. Και αυτό εξηγεί όλα όσα διαβάζουμε καθημερινά: από την τραγική μέρα του εγκλήματος των Τεμπών, που η μονταζιέρα βρήκε εύκολα τον δρόμο της για να αναπαραχθεί στα ΜΜΕ, μέχρι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη την προεκλογική περίοδο κατά της αντιπολίτευσης. Ακριβό σπορ η προπαγάνδα, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν ξέραμε πώς πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μάθαμε πώς πληρώνει το Πρώτο Θέμα. Και για να μην έχετε την αγωνία, το παιχνίδι συνεχίζεται: η CVC, αγαπημένο… οικογενειακό fund, επειδή δεν μπορεί να μετάσχει σε ΜΜΕ, αγοράζει σε υπέρογκη τιμή την εταιρία digital Cloud Evo από τον Τάσο Καραμήτσο, για να ‘συνδράμει’ το έργο του στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση”.

Ακολούθως ο κ. Κασσελάκης προαναγγέλλει: “Η συνέχεια στην Βουλή. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν και εισαγγελείς να ασχοληθούν με την υπόθεση, που εκ των πραγμάτων είναι… πρώτο θέμα!”

Εν είδει υστερόγραφου ο κ. Κασσελάκης απαντά στις αιτιάσεις για τον πατέρα του: “Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί για φοροδιαφυγή από τον ‘Αρειο Πάγο, αλλά φυσικά αυτό δεν το αναφέρετε”.

Ακολούθως αναφέρεται στο πόθεν έσχες του: “Το Πόθεν Έσχες κατατέθηκε κανονικά και έκτοτε…σιγήν ιχθύος από εσάς! Όποτε θέλουν οι ‘επενδυτές’ σας, να τα δημοσιεύσουμε ταυτόχρονα. Αν υπάρχει εικονική μεταβίβαση του σπιτιού στις Σπέτσες, στείλτε εισαγγελέα. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε. Το Delaware είναι κυριολεκτικά onshore. Απλή γεωγραφία ή ένα Google search. Offshore είναι τα Cayman κλπ. Ρωτήστε τους επενδυτές στα funds που σας χάρισαν τα δάνεια. Οι αγωγές μου στις ΗΠΑ προχωρούν κανονικά στα αρμόδια δικαστήρια. Μην ανησυχείτε: στις ΗΠΑ λειτουργεί το κράτος δικαίου και θα δικαιωθώ. Ο πρώην επενδυτής μου (τα ‘αφεντικά’ μου όπως τα αποκαλέσατε) είναι εισηγμένη εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Τα δικά σας ‘αφεντικά’ είναι ‘άγνωστα’. Ελάτε, αποκαλύψετε ό,τι λάσπη δήθεν έχετε. Καλό θα μου κάνετε. Και καλή επιτυχία στο ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ που κάθε πρωί προσπαθεί αφελώς να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε περιδίνηση. Θα δείτε τις δυνάμεις των πολιτών σύντομα. Δεν τρώνε το σανό σας”.

Κλείνει με ένα δηκτικό σχόλιο: “Θα καλύψετε καθόλου την ακρίβεια, το διαλυμένο ΕΣΥ, τα καρτέλ στην ενέργεια και στην ακτοπλοΐα κοκ; Ή δεν σας αφήνουν τα ‘αφεντικά’ σας;”.

Στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης παραθέτει και τον τίτλο από το δημοσίευμα του “protothema.gr” το οποίο αναφέρει: “Μιλάει ο υπηρέτης των αφεντάδων για μας: Πού είναι το πόθεν έσχες σου, πώς έκανες τα λεφτά με τις offshore του Delaware; Πότε θα πληρώσετε στην εφορία τα 11 εκατ. Ευρώ που χρωστάτε από την κρυμμένη offshore;”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...