Κοινωνία

Στην ανακρίτρια υπόθεση για «γρηγορόσημα» με «ταρίφα» έως 1.500 ευρώ για άδειες διαμονής σε μετανάστες

Η δικογραφία περιλαμβάνει περί τους 60 κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους, κατά πληροφορίες, βρίσκονται δύο υπάλληλοι των αρμόδιων διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, μεσάζοντες και δεκάδες μετανάστες.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε το 2019. Σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο, η «ταρίφα» διαμορφωνόταν ανάλογα με το είδος της εξυπηρέτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι διώκονται για το κακούργημα της δωροληψίας και αναμένεται να απολογηθούν το επόμενο διάστημα ενώπιον της ανακρίτριας. Ήδη κλήθηκαν να απολογηθούν κάποια εμπλεκόμενα άτομα, κυρίως μετανάστες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...