Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σε ασφαλές μέρος το τσακάλι που βρέθηκε σε βιβλιοπωλείο

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μάλλον το τσακάλι είναι ενήλικο. Η κτηνίατρος Σοφία Προύσαλη, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν φέρει κάποιο εμφανές τραύμα, του έδωσε φαγητό και νερό, σύμφωνα με το ertnews.gr 

Το άγριο ζώο είναι πλέον σε ασφαλές μέρος. Το πώς όμως βρέθηκε να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη παραμένει άλυτο μυστήριο.  Ο Θόδωρος Κομηνός, ζωολόγος και ερευνητής για τα σαρκοφάγα θηλαστικά  στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, μας δίνει μια πιθανή εξήγηση μέσα από έναν χάρτη. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ζώα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πόλη, διασχίζοντας την ανατολική τάφρο, ένα πράσινο διάδρομο που ενώνει το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου με το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο μπορεί να συνέβη και με την περίπτωση αυτού του τσακαλιού. Ο Θόδωρος Κομηνός έχει κάνει μέχρι στιγμής 4 καταγραφές τσακαλιού στην ορεινή περιοχή του Σέιχ Σου αλλά και προς τον Χορτιάτη.  Υπάρχουν όμως και άλλα σενάρια για το πώς το άγριο ζώο βρέθηκε στην καρδιά της πόλης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων έχει δεχθεί κι άλλες φορές άγρια θηλαστικά αλλά και τσακάλια. 

Τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται στους χώρους της δράσης για την άγρια ζωή, συνεχώς πληθαίνουν. Οι εθελοντές αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη να κατασκευαστεί ένας μεγάλος κλωβός επανένταξης για άγρια θηλαστικά, ώστε να τους παρέχεται η κατάλληλη περίθαλψη. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ