Κοινωνία

Συναινετικό διαζύγιο: Σε εφαρμογή ο χωρισμός με τρία κλικ - 100 ζευγάρια έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία

Σε λειτουργία βρίσκεται η εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να ζήσουν χωριστά  να προχωρήσουν γρήγορα, εύκολα και από το σπίτι τους(!) στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου.

Ολόκληρη η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο και αυτό που προβλέπεται είναι ότι οι δύο πλευρές, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr  να λύσουν το γάμο τους χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.
Η απόφαση σχετικά με την ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης άυλου συναινετικού διαζυγίου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η διαδικασία έκδοσης του άυλου συναινετικού διαζυγίου διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-EΨΠ), εφεξής ΕΨΠ.

Για την υποβολή αιτήματος και την εκκίνηση της διαδικασίας της παρούσης, απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση των εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων χρηστών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα, περίπου 100 ζευγάρια έχουν εκκινήσει τη διαδικασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Δύο υποθέσεις που χειρίζεται ο δικηγόρος, Αλέξης Αναγνωστάκης, που φιλοξενήθηκε στο OPEN, αφορούν: 

- Η πρώτη σε ένα ζευγάρι που ο σύζυγος κατοικούσε στην Αμερική και η σύζυγος στο Ντουμπάι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να βρεθούν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία διαζυγίου και η δεύτερη αφορά σε άλλο ζευγάρι που δεν θέλει ο ένας να έρθει αντιμέτωπος με τον άλλο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ