Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Οργή και πόνος - Η γιαγιά του 19χρονου Άλκη ξεσπά – «Τέτοια τομή μόνο χειρουργοί και δολοφόνοι»

Την ώρα που οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να συλλάβουν όλους τους δράστες της φονικής επίθεσης, μια οικογένεια θρηνεί. Αυτή του 19χρονου Άλκη που έπεσε νεκρός, επειδή έτυχε να βρίσκεται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Λίγες ώρες μετά την κηδεία του, η γιαγιά του μιλάει για πρώτη φορά και καθηλώνει. Απευθύνεται στους δράστες που βγήκαν για να σκοτώσουν και σε όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε γήπεδα.

Με τον πόνο ψυχής που έχει φωλιάσει μέσα της, αναρωτιέται γιατί έπρεπε να σκοτώσουν το παιδί που μεγάλωσε. Ένα παιδί που ποτέ δεν είχε προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. Ένα 19χρονο παλικάρι που πήγαινε στο γήπεδο επειδή αγαπούσε τον Άρη, αλλά ποτέ δεν έπαιρνε μέρος σε συμπλοκές και επεισόδια. Εύχεται να μην ζήσει ποτέ ξανά καμία μάνα αυτά που περνάει η κόρη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτοί είναι δολοφόνοι, τέτοια τομή που του κάνανε μόνο χειρούργος μπορεί να την κάνει ή μόνο φονιάς. Δηλαδή του δώσανε τη χαριστική βολή. Ας τον χτυπούσαν, ας γλίτωνε όμως. Ας το τραυμάτιζαν το παιδί. Ήταν ανάγκη να το σκοτώσουν;» διερωτήθηκε μιλώντας στον Alpha.

«Ο Θεός να τον τιμωρήσει, αλλά να βρουν και αυτόν που τον παρότρυνε να δώσει τη χαριστική βολή. Δεν ήταν μόνος του, ήταν συμμορία, ήταν βαλτοί. Να μην κλάψει άλλη μάνα για τέτοια περίπτωση και ας ηρεμήσουν λίγο με αυτά τα ποδόσφαιρα οι οπαδοί. Γιατί να μαλώνουν μωρέ; Φίλαθλοι να είναι, όχι κακούργοι» πρόσθεσε.

Η γιαγιά του 19χρονου ανέφερε ότι ο Άλκης ήταν οπαδός του Άρη και πήγαινε στο γήπεδο ενώ όπως κάθε παιδί έχει την ομάδα του, αλλά ήταν άκακος σαν άνθρωπος. «Τον θάψαμε γαμπρό. Τι ευχαρίστηση να νιώσω εγώ εάν τους πιάσουν αυτούς; Δεν απαλύνεται, αλλά καμία οικογένεια να μη ζήσει κάτι τέτοιο. Αυτά τα πράγματα να σταματήσουν» πρόσθεσε η θεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν μπορεί να γίνει αυτό, τότε θα ηρεμήσω, θα πω ο Άλκης μου πλήρωσε τελευταίος. Το τελευταίο εισιτήριο» συμπλήρωσε με τρεμάμενη φωνή.

Δείτε το βίντεο από το Ελλάδα 24

«Ντρέπομαι ως άνθρωπος» – Μήνυμα καταστήματος για το έγκλημα

Η Θεσσαλονίκη παραμένει σοκαρισμένη από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ένα μήνυμα σε τοίχο πολυκατοικίας προβλημάτισε ακόμα περισσότερο…

Είναι λόγια και σκέψεις που έχει κάθε λογικός άνθρωπος. Στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη χώρα. Προβληματισμοί που πιθανότατα έχει ο καθένας μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη, από μια παρέα δολοφόνων που βγήκαν οπλισμένοι για να κάνουν κακό. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται πως το έγκλημα δεν αφορά μόνο τους δράστες και την οικογένεια του θύματος. Αφορά την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά, που έβλεπε την οπαδική βία όχι μόνο να υπάρχει αλλά να παίρνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (03-02-2022) κατάστημα εστίασης στην περιοχή Χαριλάου, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με μήνυμα που προβλήθηκε μέσω προτζέκτορα από την ταράτσα σε διπλανή πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι του καταστήματος «Λατέρνα» προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους έτυχε να το δουν και να το διαβάσουν. Σε διερχόμενους και θαμώνες.

Συγκεκριμένα, το ανατριχιαστικό μήνυμα έγραφε: «Ντρέπομαι ως άνθρωπος. Σκεπτόμενος δύο γονείς ζωντανούς – νεκρούς. Ντρέπομαι. Να κοιτάξω μπρος; Να κοιτάξω πίσω; Να κοιτάξω στο σήμερα; Αποτύχαμε. Καλό ταξίδι αγοράκι μου. Συγνώμη…» Δείτε την εικόνα του grtimes.gr…

Το συγκλονιστικό μήνυμα κολλητού του πάνω σε κασκόλ του ΠΑΟΚ

Ο Άλκης ήταν Άρης και εκείνος ΠΑΟΚ. Έκαναν πλάκα, παρακολουθούσαν μαζί τους αγώνες στην τηλεόραση και έδειχναν να το απολαμβάνουν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον αν δεν υπήρχαν φίλαθλοι άλλης ομάδας. Οι δύο φίλοι λάτρευαν το ποδόσφαιρο και διασκέδαζαν μαζί. Ποτέ δεν είχαν πάρει μέρος σε επεισόδια. Η ζωή τους κυλούσε φυσιολογικά μέχρι τη νύχτα που τα πάντα άλλαξαν. Ο Άλκης δολοφονήθηκε και ο επιστήθιος φίλος του, παραμένει σοκαρισμένος.

Γροθιά στο στομάχι είναι το χειρόγραφο μήνυμα που έχει αφήσει στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη ένας επιστήθιος φίλος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη που δολοφονήθηκε από τυφλή οπαδική βία. Εκείνος, σε αντίθεση με τον αδικοχαμένο νεαρό, είναι φίλος του ΠΑΟΚ, αλλά δεν περίμενε ποτέ πως ό,τι για τους ίδιους ήταν ένας λόγος για φιλική πλάκα, μπορούσε να οπλίσει τα χέρια κάποιου άλλου για να σκοτώσει τον κολλητό του.

Πάνω σε ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ, έχει γράψει σε χαρτί λίγες λέξεις που όμως περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματά του για όσα συνέβησαν. «Δεν είμαι πια ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν σε φέρνει πίσω. Ο κολλητός σου», γράφει στο ένα χαρτί, ενώ ακριβώς δίπλα έχει αφήσει ένα άλλο που αναφέρει: «Αφήνουμε τα δάκρυα μας εδώ που άφησες το αίμα σου. Καλό ταξίδι αδερφέ μας». Δείτε την εικόνα του voria.gr…

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ