Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία 19χρονου: Το τελευταίο αντίο - «Αφήστε με να πάω μαζί του», σπάραζε ο πατέρας του (upd) (βίντεο)

Στα κοιμητήρια Βέροιας  ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον 19χρονο Άλκη, που δέχτηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δολοφονική επίθεση, στην οδό Θεοδώρου Γαζή στην περιοχή Χαριλάου, Θεσσαλονίκης.

Πολύς κόσμος με δάκρυα στα μάτια είχε φτάσει από τις 10:00 της Τετάρτης (2/2) στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας, προκειμένου να αφήσει μερικά λουλούδια και να αποχαιρετήσει τον Άλκη, που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή αναφέρει το grtimes.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του, οι γονείς και οι αδερφή του που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι δεν θα ξανά δουν τον αγαπημένο τους Άλκη. Δίπλα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, τόσο οι φίλοι του όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

«Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σωστά, τους λέμε να προσέχουν και έρχεται ένας αλήτης και μας τα παίρνει; Είναι δυνατόν;» λένε μεταξύ άλλων, αγανακτισμένοι και με πόνο. Δίπλα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, τόσο οι φίλοι του όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Η αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις φίλοι προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης αλλά των χρηστών των social media, απέναντι στις όλο και αυξανόμενες οπαδικές δολοφονικές επιθέσεις.

Υπενθυμιζεται ότι το πόρισμα του ιατροδικαστή σόκαρε, καθώς έδειξε ότι ο Άλκης υπέκυψε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, απόρροια των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του.

«Να πιαστούν οι δολοφόνοι του, μην ξεχαστεί ο Άλκης» ήταν οι μόνες λέξεις που μπορούσαν να ψελλίσουν τα μέλη της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της κηδείας του νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (2.2.2022) στη Βέροια

Στην κηδεία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας οι γονείς του αγοριού ήταν συντετριμμένοι, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας του αγοριού, που κάποιοι του έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του, δεν μπορούσαν να ακόμα να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Όλοι τους όμως, στην εκκλησία της Βέροιας που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία ζητούσαν τη σύλληψη των φονιάδων, των ανθρώπων που κατέβηκαν από τα δύο αυτοκίνητα και επιτέθηκαν στο φοιτητή και τους τέσσερις φίλους του.

Δείτε το βίντεο του newsit

Τραγική φιγούρα οι συγγενείς του Άλκη με τον πατέρα του να σπαράζει στο κλάμα και να φωνάζει «αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του». Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους να είναι δίπλα – δίπλα και τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Συγκινητικός ο επικήδειος

Συγκλονιστικός ήταν όμως και ο επικήδειος του ιερέα που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία. «Επειδή ο Θεός θέλει αγγέλους δίπλα του, πήρε τον Αλκιβιάδη για να τον κάνει έναν άγγελο. Βέβαια ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι απαρηγόρητος, με τέτοια αγάπη σε αποχωρίζονται αλλά εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν σε αποχωρίζονται για πάντα. Για πολύ λίγο. Γιατί μπροστά στα μάτια του Θεού, η αιωνιότητα είναι σαν μέρα μία. Θα σε αποχωριστούν για λίγο και πάλι θα ξανασμίξουμε στην άλλη ζωή» ανεφέρε ο ιερέας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Και εσύ θα μας υποδεχτείς ως άγγελος γιατί έφυγες νωρίς από αυτή τη ζωή και το κακό και η αμαρτία δεν μπόρεσαν να κάνουν μεγάλο κακό στην ψυχούλα σου. Ευχόμαστε στους αγαπητούς σου γονείς που σήμερα κλαίνε και οδύρονται μπροστά στο φέρετρό σου. Είναι δίκαιο αλλά θα πρέπει να τους πούμε να μην κλαίνε σαν και εκείνους που δεν έχουν ελπίδα, γιατί έχουν την ελπίδα της Αναλήψεως και της Αναστάσεως. Δεν εξαφανίζεσαι. Για λίγο αποχωριζόμαστε και πάλι στην άλλη ζωή θα τον συναντήσετε. Αλλά όχι απαρηγόρητος».

Καταλήγοντας, ο ιερέας αποχαιρέτησε το φοιτητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Καλό σου ταξίδι Αλκιβιάδη. Η Παναγία, ο Χριστός, οι Άγιοι, οι άγγελοι να σε υποδεχτούν στην Βασιλεία των Ουρανών. Είμαστε εδώ και σε αποχαιρετούμε μαζί με τους αγαπητούς σου γονείς, την αδελφούλα σου. Ο Αλκιβιάδης ζει».

Λουλούδια και μηνύματα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Δείτε τα βίντεο του grtimes

Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Συγκλονισμένοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης 

Εν τω μεταξύ είναι ζήτημα χρόνου η ανακοίνωση τουλάχιστον μία σύλληψης, καθώς ο δράστης δεν είχε καταφέρει να εξαφανίσει ίχνη που τον εμπλέκουν με τη δολοφονία.

Η αστυνομική έρευνα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, με τις ίδιες πήγες να αναφέρουν ότι έχει γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, καθώς επίσης και έρευνες σε σπίτια με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία οι αρχές έχουν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προσήχθησαν το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα, τα οποία κατέθεσαν ως ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου.

Αστυνομικοί: Οργανωμένες ομάδες με πλάνο και σύστημα δρουν στη Θεσσαλονίκη

Για οργανωμένες ομάδες που έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους στη Θεσσαλονίκη και δρουν βάση συστήματος έκανε λόγο ο αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Συμεωνίδης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

«Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και πάρα πολλούς στόχους. Από κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί και ήδη έχουμε αποφύγει με το συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Τα μέλη αυτών των ομάδων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάση πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την Αστυνομευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19ρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)»

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ