Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έκρηξη στην Συγγρού: Η διαρροή αερίου πιθανότερη αιτία – Τι δήλωσε ο τραυματίας στους αστυνομικούς (upd)

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο στην Συγγρού, κοντά στη στάση Μακρυγιάννη. Έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές όλα τα γύρω κτίρια

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ταρακούνησε την περιοχή, αναστατώνοντας τους κατοίκους στην περιοχή κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην αρχή της Συγγρού, στο ρεύμα της καθόδου.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα, έγιναν καταστροφές σε πολλά κτίρια σε μεγάλη απόσταση, με τζάμια και τζαμαρίες να σπάνε και προσόψεις κτιρίων να καταρρέουν! 

Είναι άγνωστο πως προκλήθηκε η έκρηξη, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ σε κοντινό κτίριο. Υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχουν τρεις τραυματίες. 

Σε κτίρια δίπλα από εκείνο όπου ξέσπασε η έκρηξη μένουν οικογένειες. 

Η έκρηξη στη Συγγρού, κατά πάσα πιθανότητα, προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Τι είπε στους πυροσβέστες ο τραυματίας.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Συγγρού μετά την έκρηξη που έγινε στο κτίριο στον αριθμό 3 της λεωφόρου, από την οποία υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας. Οι αστυνομικοί και η Πυροσβεστική έχουν αποκλείσει τον χώρο, με τον δρόμο να παραμένει κλειστός.

Μάλιστα, έχουν απομακρύνει ακόμα και τους δημοσιογράφους. Από τις πρώτες ώρες, πιθανότερη αιτία της έκρηξης έχει εκτιμηθεί ότι είναι η διαρροή αερίου.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο 78χρονος τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ο 78χρονος άνδρας είπε ότι από χθες είχε διαπιστώσει μία περίεργη μυρωδιά στον χώρο, αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

Όπως είπε, υπήρχαν στιγμές που καταλάβαινε μία μυρωδιά αερίου, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. «Το πρωί μόλις σηκώθηκα, πάτησα τον διακόπτη για να ανάψω το φως και αμέσως έγινε η έκρηξη», είπε στους πυροσβέστες ο τραυματίας.

Αυτή την ώρα, στο κτίριο βρίσκονται αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ λίγο νωρίτερα αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν από το σημείο τους πολίτες, καθώς η μυρωδιά από τη διαρροή αερίου ήταν πολύ έντονη.

Το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχεδόν καταστραφεί και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των Αρχών, που ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

Πως εντόπισαν τον τραυματία

Νωρίτερα, αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία ιδιοκτήτη σχολής χορού στη Συγγρού 5, δηλαδή στο διπλανό κτίριο από αυτό που έγινε η έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή.

Μιλώντας στο in και την Αλεξάνδρα Τάνκα, ο ιδιοκτήτης χορού είπε: «Είδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη, ήρθα κατευθείαν εδώ. Μίλησα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και είδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου.

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις Αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο, είναι ο Α.Π., ο οποίος ήταν εκεί, τον έβγαλαν με εγκαύματα, ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο».

«Τραντάχτηκε το κτίριο που μένουμε από την έκρηξη. Βγήκα στο παράθυρο και είδα καπνούς από την πλευρά της Συγγρού. Όπως είδα στην τηλεόραση έχουν πάρει φωτιά και διπλανά κτίρια. Η Πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα. Τώρα φαίνεται πως έχει πέσει ο καπνός. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή», σημείωσε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA πολίτης που μένει σε κοντινή απόσταση.

Συναγερμός σήμανε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί σε 6ωροφο κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού, στον αριθμό 3.

Από την έκρηξη έχουν τραυματιστεί δυο άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ μία  γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνες διεξάγονται για τα αίτια της έκρηξης. Στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Δείτε βίντεο  

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή πού σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε τόσο στα νότια προάστια, όπως το Καλαμάκι, όπως και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Ζημιές έχουν προκληθεί και στα απέναντι κτίρια. Μικρές ζημιές και στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής. 

https://twitter.com/panpenxan/status/1486208156216791041?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1486208156216791041%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1205008%2Fishuri-ekrixi-se-ktirio-sti-leoforo-suggrou-duo-traumaties%2F

Οι λόγοι της έκρηξης

Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για έκρηξη φυσικού αερίου, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την ακριβή αιτία της καταστροφής.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα και κλιμακοφόρο όχημα, αφού από την έκρηξη είχε προκληθεί φωτιά στον ημιώροφο του κτιρίου, η οποία επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, καταστρέφοντας τα πάντα.

Η φωτιά έσβησε περίπου στις 08:00 και ξεκίνησε η έρευνα για να βρεθεί η αιτία της έκρηξης.

Επί τόπου βρίσκονται άνθρωποι της εταιρίας παροχής φυσικού αερίου, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και φυσικά η αστυνομία, αναζητώντας το τι προκάλεσε την έκρηξη και την καταστροφή.

Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά του χάους

Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, δείχνει το τι γινόταν στο σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη που συγκλόνισε όχι μόνο τη λεωφόρο Συγγρού αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλες φλόγες κατακαίουν το κτήριο ενώ και διπλανά αλλά και απέναντι κτήρια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες και το οστικό κύμα.

Μάλιστα ταξί που περνούσε από το σημείο χτυπήθηκε και τινάχτηκε στην δεξιά πλευρά. Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο επίσης δείχνει τη στιγμή της έκρηξης.

Οι εικόνες του newsit μιλούν από μόνες τους

Η έκρηξη στη Συγγρού έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό των κτιρίων, όχι μόνο σε αυτό που έγινε η έκρηξη.

Η έκρηξη στη Συγγρού έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο όπου έγινε, αλλά και στα διπλανά. Άλλωστε, από την έκρηξη υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Θυμίζουμε ότι υπάρχει ένας τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς είναι εγκαυματίας.

Στο διπλανό κτίριο από αυτό της Συγγρού 3 υπάρχει σχολή χορού που έχει πάθει τεράστιες ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες

    

Συγκλονισμένοι όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο

Συγκλονισμένοι είναι οι περαστικοί, οι εργαζόμενοι και όσοι μένουν στο σημείο της ισχυρής έκρηξης στη λεωφόρο Συγγρού 3, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όπως ανέφερε στο in.gr γυναίκα που έχει σπίτι κοντά στο σημείο, αλλά και στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη, αυτή ήταν τόσο σφοδρή που έχουν φύγει ακόμη και κομμάτια τοίχου από το διαμέρισμά της.

«Πετάχτηκα από το κρεβάτι και ήρθα να δω τι συνέβη στο σπίτι που έχω. Φύγανε μέχρι και κομμάτια τοίχου, αλλά δεν έχω δει τι έχει γίνει γιατί δεν μπορώ να μπω», τόνισε.

Σοκαρισμένη είναι και εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά της. «Δεν φανταζόμουνα αυτό το μέγεθος της έκρηξης όταν ήρθα. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες αλλά θεωρώ πως ήταν κάτι πολύ δυνατό. Δεν με αφήνουν να μπω πάνω γιατί υπάρχει φόβος και για δεύτερη έκρηξη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία της έκρηξης αναφέρουν ότι υπήρξε διαρροή αερίου.

Μάλιστα, ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα της έκρηξης ουσιαστικά μετακινήθηκε από το ωστικό κύμα ενώ ήταν σε κίνηση, ενώ σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του ταξί και ο επιβάτης που από τύχη δεν τραυματίστηκαν αφού το όχημα έχει μεγάλες ζημιές.

Σπασμένα τζάμια υπάρχουν παντού, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά στο κτίριο.

Βομβαρδισμένο σημείο θυμίζει η γύρω περιοχή

     

«Άνοιξε κρατήρας, είναι όλα γκρεμισμένα»

Σαν βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζουν τα κτήρια στο σημείο της έκρηξης που έγινε στη Συγγρού με τον κ. Μιχάλη, που έχει σχολή χορού στο δίπλα κτήριο από το σημείο, να αναφέρει πως έχει ανοίξει τρύπα σαν κρατήρας στο πίσω μέρος ενώ είναι όλα γκρεμισμένα.

«Είδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη, επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη στη Συγγρού. Ήρθα κατευθείαν εδώ, μίλησα με τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και είδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου», αποκαλύπτει στο newsit.gr ο κ. Μιχάλης.

Ο ιδιοκτήτης της σχολής χορού προσθέτει ότι «ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο που ήταν εκεί, τον έβγαλαν με εγκαύματα, ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις στο newsit

Στο σημείο ο Πάνος Καμμένος – Έχει γραφείο εκεί η σύζυγός του

Στο σημείο της έκρηξης στη Συγγρού πήγε σήμερα Τετάρτη (26.1.2022) το πρωί ο Πάνος Καμμένος, καθώς εκεί έχει γραφείο η σύζυγός του, Ελένη Τζούλη.

Ο Πάνος Καμμένος έφτασε στο σημείο της Συγγρού, όπου σημειώθηκε η έκρηξη σήμερα το πρωί, ώστε να ελέγξει αν υπάρχουν ζημιές στο γραφείο που διατηρεί δίπλα από το σημείο η σύζυγός του.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ