Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κρήτη: Τέσσερις απώλειες από κορονοϊό– 24 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία

Τέσσερις ακόμη θάνατοι ασθενών με covid-19 καταγράφηκαν στην Κρήτη το προηγούμενο 24ωρο, την ώρα που η πίεση στο νοσοκομείο των Χανίων συνεχίζεται και η ανάγκη αποσυμπίεσης στην μονάδα αντιμετώπισης κορωνοϊού του ΠΑΓΝΗ οδήγησε από χθες στο άνοιγμα και δεύτερης κλινικής, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, ένας άνδρας 71 ετών, ανεμβολίαστος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ από τις 24 Δεκεμβρίου και μία γυναίκα 75 ετών με σοβαρό υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στην κλινική covid του ίδιου νοσοκομείου είναι τα δύο νέα θύματα της πανδημίας στο Ηράκλειο. Στο νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύονταν, έσβησαν το προηγούμενο 24ωρο ακόμη ένας 84χρονος άνδρας και μία 83χρονη γυναίκα.

Στο μεταξύ, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης παραμένουν σταθερές και διαχειρίσιμες. Στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών αυξήθηκαν στους 83, διατηρώντας τις συνθήκες «ασφυξίας» του τελευταίου διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα (13/1) στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 210 ασθενείς, 2 περισσότεροι από χθες. Από αυτούς 177 είναι στις κλινικές covid και 33 στις ΜΕΘ, με τους 24 να είναι πιο σοβαρά, διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά, οι νοσηλείες ανά νοσοκομείο διαμορφώνονται ως εξής:

-ΠΑΓΝΗ: 53 ασθενείς, 39 στην κλινική covid, 14 στη ΜΕΘ, οι 12 διασωληνωμένοι
-Βενιζέλειο: 31 ασθενείς, 22 στην κλινική covid, 8 στη ΜΕΘ, οι 6 διασωληνωμένοι
-Νοσοκομείο Χανίων: 83 ασθενείς, 75 στην κλινική covid, 8 στη ΜΕΘ, οι 6 διασωληνωμένοι
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 26 ασθενείς, 24 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 7 ασθενείς στην κλινική covid
-Νοσοκομείο Σητείας: 3 ασθενείς στην κλινική covid
-Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 2 ασθενείς στην κλινική covid
-Νοσοκομείο Νεάπολης: 5 ασθενείς στην κλινική covid.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επιβεβαίωση Pentapostama.gr-Βορειοκορεάτες στο ελληνικό χωριό Σαρτανά στο Ντονμπάς ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τους Ουκρανούς

Η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων από τη Ρωσία θα μπορούσε να επιταχύνει την ρωσική προέλαση ακόμη περισσότερο...