Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη διέλευση των ταξί στις λεωφορειογραμμές

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του Σωματείου και ανακοίνωσε την απόφαση του τα ταξί της Θεσσαλονίκης να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις λεωφορειογραμμές.

Επίσης, o υφυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του σωματείου ότι σήμερα θα υπογράψει και την παράταση των αυτοκινήτων για όσους συναδέλφους έχουν παραγγείλει αυτοκίνητο και θα ταξινομηθεί τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα 9θέσια θα δοθούν και στη Θεσσαλονίκη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα του κλάδου και μας υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης και τα γραφεία του Σωματείου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης.

«Κύριο αίτημά μας είναι η ελεύθερη διέλευση των ταξί στις λεωφορειογραμμές. Η υπουργική απόφαση λήγει στις 31 /12. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν θετικός στο αίτημά μας και τις επόμενές ημέρες θα βγει η υπουργική απόφαση», ανέφερε στο Thestival o πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί “Ο Ερμής”, Κλήμης Λεοντιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέλη του σωματείου έθεσαν στον υφυπουργό το αίτημα για μετατροπή των 5θέσιων ταξί σε 7θέσια και 9θέσια. «Στις αρχές του χρόνου θα γίνει συζήτηση, έτσι ώστε να αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη 7θέσια και 9θέσια ταξί εκ μετατροπής των υφιστάμενων». Σημειώνεται ότι άδεια για 7θέσια και 9 θέσια ταξί έχει δοθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεοντιάδης μετά το 2023 θα υπάρξει νέος σχεδιασμός του υπουργείου όσον αφορά τις μεταφορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...