Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

''Προφήτης'' Μόσιαλος: «Η πανδημία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2022» (βίντεο)

Αναφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 80 ετών.

«Αν όλα πάνε καλά, με την έννοια ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη προσεγγίζουμε το 50% με μία δόση. Ο στόχος βέβαια του ΠΟΥ είναι να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη το 70%. Δύσκολο το βλέπω αυτό, σε σχέση με την διαθεσιμότητα των εμβολίων» υποστήριξε αρχικά.

Όπως είπε, η πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, με δεδομένο ότι θα εμβολιαστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού. «Αυτή είναι η προσδοκία. Γιατί έτσι όπως πάμε θα εκτεθεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού στον ιό και θα αποκτήσουν ανοσία μέσω της έκθεσης. Αλλά εκεί θα έχουμε τις απώλειες» εξήγησε και κατέληξε: «Διαφορετικά η έξοδος από την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι πιο επώδυνη, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός νεκρών – που είναι κυρίως στους ανεμβολίαστους – θα αυξηθούν. Γιατί; Γιατί έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στους άνω των 60 ετών».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ