Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ευτελισμός και κατάντια! Απαγορεύονται λιτανείες αλλά επιτρέπονται γκέι παρελάσεις και Αμάλ

Ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα η πορεία Υπερηφάνειας με σύνθημα τη φράση "Αυτό που μας ενώνει".

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκρ στη Βουλή, ενώ λόγω των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συναυλία, ούτε θα υπάρχουν τα περίπτερα που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές.

«Ήρθε η στιγμή μας»

«Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα. Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για το Athens Pride.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες, όπως αναφέραμε και σε άρθρο μας στο Πενταπόσταγμα, κείμενο προβληματισμού αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα, σε συνάρτηση με τις «εξωτερικές απειλές υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα συνυπέγραψαν 160 εξέχοντα πρόσωπα, μέλη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, πολιτικοί, ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, διπλωμάτες και καλλιτέχνες εκφράζοντας δημόσια επιφυλάξεις αναφορικά με τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση «Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας» μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων πολιτών.

Όπως τονίζουν στο κείμενο τους, «Η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη «εν ελευθερία βουλήσεως» του ατόμου και όχι θέμα πολιτικής ή διαπαιδαγώγησης» ξεκαθαρίζουν επί της αρχής οι συνυπογράφοντες το κείμενο, οι οποίοι, ωστόσο, διερωτώνται αναφορικά με το ποιες θα είναι οι «επιπτώσεις στην οικογένεια και στην κοινωνία από την εφαρμογή πολιτικών του είδους αυτού;».

https://www.facebook.com/athenspride/videos/3132636343661190/?t=0

Δείτε βίντεο και εικόνες από το in.gr: 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...