Συγκεκριμένα σημειώνει:
«1. Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν
Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε σημαντικές αλλαγές:
Έχουμε στη διάθεσή μας πλέον το πολύτιμο δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, για μαθητές άνω των 12 ετών και για τους ενηλίκους. Σημειωτέων ότι οι εκπαιδευτικοί μας ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στους εμβολιασμούς, καθώς έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 80%.
Από φέτος εισάγουμε ένα εντατικό πρόγραμμα τακτικών ελέγχων, εργαστηριακών και αυτοδιαγνωστικών, για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, θωρακίζουν την ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Λαμβάνουμε μέτρα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, θωρακίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα έκλειναν πέρυσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα σπίτια και να προστατευθούν έτσι και τα μέλη των οικογενειών μαθητών και εκπαιδευτικών. Σήμερα, οι οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένες και, όσες δεν είναι, μπορούν να εμβολιαστούν δωρεάν από το κράτος.
2. Η κυβέρνηση δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αφήνοντας τις τάξεις με 25 παιδιά
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών λοιμωξιολόγων που έχουμε το προνόμιο να μας καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ελλείψει επιχειρημάτων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επαναφέρει ένα σαθρό επιχείρημα που είχε προτάξει την προηγούμενη σχολική χρονιά και καταρρίφθηκε παταγωδώς ως προς τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Κατ’ αρχάς αποτελεί θράσος να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ το διπλασιασμό αιθουσών και εκπαιδευτικών για μαθητές 14 σχολικών ετών σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας, όταν επί ημερών του δεν κατάφερε να στεγάσει μόλις ένα επιπλέον έτος προσχολικής εκπαίδευσης που ο ίδιος θεσμοθέτησε! Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (2020), η Ελλάδα, με μ.ό. 17,41 μαθητές/τάξη δημοτικού και 19,94 γυμνασίου, είναι 4η χώρα με χαμηλότερο μέσο όρο αριθμού μαθητών ανά τάξη, μεταξύ περισσότερων από 30 χωρών, και βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το μ.ό. των κρατών-μελών της ΕΕ (19,86 δημοτικό και 21 γυμνάσιο) και του ΟΟΣΑ (21,11 και 23,30). Βλ. σχ. Πίνακα (σ.σ. επισυνάπτεται):
3. «Ακραία και τιμωρητική πράξη» η μη συμμετοχή μαθητών στη σχολική τάξη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ελέγχου/νόσησης
Η διασφάλιση της απρόσκοπτης δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μάθημα στην τάξη και ότι ο φυσικός χώρος των μαθητών είναι το σχολείο τους. Παράλληλος στόχος, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, που διαφυλάσσεται με την τήρηση των ενδεδειγμένων από τους ειδικούς μέτρων. Ας τοποθετηθεί ρητώς η αξιωματική αντιπολίτευση: επιθυμεί τη μη τήρηση των μέτρων και την αποδοχή εξαιρέσεων; Προτείνει να γίνονται δεκτοί στις σχολικές αίθουσες μαθητές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς βεβαίωση νόσησης και χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου;»