εμβόλιο κορωνοϊού
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρευνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Η περίπτωση της υπαλλήλου στο κέντρο Υγείας Παλαμά της Καρδίτσας φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένη ήταν, καθώς ελέγχονται δεκάδες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανάμεσά τους και σε υγειονομικούς, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η έρευνα έχει οδηγήσει και στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα. Όπως μεταδόθηκε, ακόμα, η έρευνα έχει οδηγήσει και στην Αθήνα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα πιστοποιητικά νόσησης.

Παράλληλα, στην Κοζάνη ελέγχονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Δημήτρη Ντέντη να δηλώνει ότι εκτός από τη νοσηλεύτρια ερευνώνται δύο ακόμα περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ντέντη, το πιστοποιητικό της εν λόγω νοσηλεύτριας κατατέθηκε γύρω στις 20 Αυγούστου και έφερε πάνω του όλες τις απαραίτητες σφραγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νοσοκομείο 48 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή.

Στην Καρδίτσα όπου ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου προέκυψαν 34 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς και φίλους.

«Είναι όλοι από συγγενικό περιβάλλον και φίλοι. Η ίδια δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και τι επιπτώσεις θα είχαν οι πράξεις της», λέει ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά.

Η επί 12 χρόνια διοικητική υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά ομολόγησε την ενοχή της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν υπήρξε συνεργός.

«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκειά σας για την τιμωρία μου» δήλωσε.

Η διοικητική υπάλληλος κατέθεσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, αστυνομικός στο επάγγελμα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχουν και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά, καλώντας τους μάλιστα να το δηλώσουν μόνοι τους καθώς είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ