Κοινωνία

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία - Διαφορετική αντιμετώπιση για τους ανεμβολίαστους

Πληροφορίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε τάξη έδωσε σήμερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Εάν υπάρξει κρούσμα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν επιπλέον εργαστηριακά τεστ. Εφόσον υπάρχει κρούσμα στην τάξη, εκεί θα έχουμε επιπλέον εργαστηριακά για εκπαιδευτικούς και για μαθητές στο επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών», είπε ο κ. Κόπτσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα παιδιά που θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, είπε ότι πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση. «Μόνο το κρούσμα θα τίθεται σε καραντίνα», σημείωσε είπε ο κ. Κόπτσης.

Τόνισε επίσης ότι το σχολείο δεν θα αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα κρούσμα, θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός. Κατά τα άλλα, ό,τι ίσχυε πέρυσι θα ισχύσει και φέτος σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, δηλαδή χρήση μασκών, αντισηπτικών κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης

Όσον αφορά το πώς θα μπαίνουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές, η γενική γραμμή είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στο σχολείο αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Αν όχι, με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα επιδεικνύουν αρνητικό self test δύο φορές την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν από το Δημόσιο.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τα παιδιά, «το χρωστάμε στους μαθητές να λειτουργήσει το σχολείο διά ζώσης, όπως είναι στην κανονικότητά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης, ενώ πρόσθεσε πως εκδόθηκε και σήμερα αποστέλλεται στα σχολεία ένας οδηγός για διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και παρεμβάσεων που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στη σχολική κοινότητα, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει το 80%, όπως είπε, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα και αν δημιουργούνται κενά στα σχολεία λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν ή δεν μπαίνουν στην τάξη για άλλους λόγους, μέσω της πλατφόρμας, τους καλούμε αυθημερόν, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, να παρουσιαστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες, ώστε να κλείσουμε τα κενά αυτομάτως».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...