Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Παγώνη: Λάθος η στοχοποίηση των υγειονομικών - Έπρεπε να υπάρχει σεβασμός

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα MEGA», τόνισε ότι η εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα», είπε μάλιστα.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί,  το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται.», σχολίασε και σημείωσε ότι «μιλάμε για καθολικότητα του εμβολιασμού κι όχι υποχρεωτικότητα».

«Η μετάλλαξη Δέλτα… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως», ανέφερε και τόνισε ότι σε κλειστό χώρο με πολύ κόσμο χρειάζεται η χρήση της.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε μικρά παιδιά. Οι ΗΠΑ έχουν αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά 5,6,7 ετών 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς.», τόνισε. «Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή.», πρόσθεσε.

Κλείνοντας μίλησε για τους αρνητές γιατρούς και τους κάλεσε να μην παροτρύνουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν, ενώ ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για γιατρούς – αρνητές.

Αναφορικά στην περίπτωση της γυναίκας στον Ευαγγελισμό που αρνιόταν την διασωλήνωσή της, η κυρία Παγώνη εξήγησε πως: «για να διασωληνώσεις έναν άνθρωπο υπάρχουν δεδομένα διασωλήνωσης. Ενημερώνεις το συγγενικό περιβάλλον γιατί μπορεί ο ασθενής κλινική να μην είναι σε θέση να αποφασίσει. Οι συγγενείς υπογράφουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν κανόνες διασωλήνωσης.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...